F1 - Ο Ντέιμον Χιλ καλεί την FIA να λάβει δράση για το δυστύχημα στο Σπα

F1 - Ο Ντέιμον Χιλ καλεί την FIA να λάβει δράση για το δυστύχημα στο Σπα
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μίλησε για το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στο Σπα.

Το περασμένο Σάββατο, 1/7, ένα φρικιαστικό δυστύχημα συνέβη στον εναρκτήριο γύρο του αγώνα για τη Formula Regional By Alpine στο Σπα. Μετά τη στροφή Ραντιγιόν υπήρξε σύγκρουση αρκετών μονοθεσίων, λόγω μηδενικής ορατότητας από τη δυνατή βροχή, με τον 18χρονο Ντιλάνο Βαντ Χοφ να χάνει τη ζωή του.

Το τραγικό συμβάν κλόνισε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και προκάλεσε σε όλους θλίψη. Αυτό είναι το δεύτερο δυστύχημα μέσα σε τέσσερα χρόνια, που κοστίζει σε οδηγό τη ζωή του.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Ντέιμον Χιλ, κάλεσε την FIA να λάβει άμεσα δράση: «Σε κάθε μεγάλη ευθεία, όταν βρέχει τόσο έντονα, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Αυτές οι συνθήκες είναι που συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό, έχουν ως αποτέλεσμα να μην βλέπεις μπροστά σου. Χτυπήθηκε όπως ο Αντουάν Ουμπέρ ενώ ήταν σταματημένος στην πίστα. Ήταν μια τρομακτική σύγκρουση. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε στο βρεγμένο μέχρι να γίνουν πολύ ανθεκτικά τα μονοθέσια ώστε να μπορούν οι οδηγοί να επιβιώσουν. Η FIA πρέπει να κοιτάξει όλους τους παράγοντες. Θέλουμε να βλέπουμε αγώνες στη βροχή για το θέαμα που προσφέρουν, όμως αυτό επιφέρει ένα τεράστιο ρίσκο να συμβεί κάτι τραγικό».

Η Formula 1 θα επισκεφθεί το Σπα για το Grand Prix Βελγίου το τριήμερο 28-30 Ιουλίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!