F1: Οι ώρες των τηλεοπτικών μεταδόσεων του GP Ισπανίας

F1: Οι ώρες των τηλεοπτικών μεταδόσεων του GP Ισπανίας
Όλη η δράση από τη Βαρκελώνη θα μεταδοθεί αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

Ο έβδομος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2023, διεξάγεται στην πίστα της Καταλονίας και θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 16:00 από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Ομάδες, οδηγοί και μηχανικοί διένυσαν τα 700 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Μονακό από τη Βαρκελώνη και ετοιμάζονται για μια μοναδική παράσταση υψηλών ταχυτήτων, στην κατάμεστη πίστα της Καταλονίας αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Οι τοπικοί ήρωες

Οι Αστούριας επιθυμούν όσο τίποτα μια νίκη του Φερνάντο Αλόνσο, καθώς η τελευταία νίκη του Ισπανού ήταν εκεί πριν δέκα χρόνια, το 2013, οδηγώντας τότε για λογαριασμό της Scuderia Ferrari. Βέβαια, και ο Κάρλος Σάινθ, που οδηγεί τώρα για την ιταλική ομάδα, έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς στην πατρίδα του.

Σ’ αυτή την πίστα, το 2016, ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, εκμεταλλευόμενος τη διπλή εγκατάλειψη των Mercedes των Λιούις Χάμιλτον-Νίκο Ρόσμπεργκ, που είχαν συγκρουστεί μεταξύ τους.

Οι απαιτήσεις της πίστας

Με μήκος 4.657 μέτρα και σχήμα σαν παλαιότερο τιμόνι Formula 1, η πίστα του Μονμελό είναι γνωστή σε οδηγούς και ομάδες, που πραγματοποιούν εκεί συχνά δοκιμές εξέλιξης. Φέτος, έχει μια σημαντική αλλαγή στη χάραξή της, καθώς αφαιρέθηκε το τελευταίο chicane πριν την ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Έτσι, οι στροφές μειώθηκαν σε 14. Το συγκεκριμένο chicane είχε προστεθεί το 2007 σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθούν τα μονοθέσια, ώστε να πλησιάσει αυτό που ακολουθούσε και να διευκολυνθεί το προσπέρασμα στο τέλος της μεγάλης ευθείας εκκίνησης τερματισμού.

Χωρίς το τελευταίο chicane η Βαρκελώνη

Πλέον, με το DRS αλλά και τη μείωση των στροβιλισμών, τα προσπεράσματα είναι εφικτά και χωρίς το chicane, οπότε αυτό αφαιρέθηκε. Κάποιοι οδηγοί όπως ο Ράσελ, πιστεύουν πως η αφαίρεσή του θα διευκολύνει περισσότερο τα προσπεράσματα. Στη διάθεση των ομάδων θα βρίσκονται οι τρεις πιο σκληρές γόμες ελαστικών, καθώς το οδόστρωμα είναι τραχύ και η χάραξη της πίστας προκαλεί σημαντική πίεση στα ελαστικά. Η πίστα της Καταλονίας έχει γρήγορες καμπές, όπου η αεροδυναμική παίζει κυρίαρχο ρόλο. Όλες οι ομάδες έχουν ετοιμάσει αεροδυναμικές βελτιώσεις στα μονοθέσιά τους, οπότε μένει να δούμε ποια θα είναι η πιο αποδοτική.

Το Formula 1 Show

Στην εκπομπή «Formula 1 Show», που ξεκινά, μία ώρα πριν τον αγώνα, την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 15:00, ο Τάκης Πουρναράκης, ως μηχανολόγος-μηχανικός, θα αναλύσει τις πιο σημαντικές καινοτομίες. Ακόμα, η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στο Μοντμελό, Μαρία Θωμά, θα μας μεταφέρει το κλίμα από τα paddock.

Formula 1 στον ΑΝΤ1

Στην παρουσίαση της εκπομπής «Formula 1 Show» θα είναι οι Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης και στις μεταδόσεις των αγώνων θα βρίσκονται οι Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης, Τζώρτζης Μαρκογιάννης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης.

Αναλυτικά οι μεταδόσεις από το GP Ισπανίας

Παρασκευή 2/6
Formula 1 FP1 14:30 ANT1+
Formula 1 FP2 18:00 ANT1+

Σάββατο 3/6
F3 Sprint race 11:30 ANT1+
Formula 1 FP3 13:30 ANT1+
F2 Sprint race 15:15 ANT1+
Formula 1 Κατατακτήριες 17:00 ANT1+

Κυριακή 4/6
F3 Feature race 10:55 ANT1+
F2 Feature race 12:25 ANT1+
Formula 1 Show 15:00 ANT1, ANT1+
Formula 1 Αγώνας 16:00 ANT1, ANT1+
F1 Formula 1 Show, Με τη λήξη του αγώνα ΑΝΤ1+

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!