Formula 1: Η αντίδραση του Φερστάπεν στη ματαίωση του αγώνα στην Ίμολα

Formula 1: Η αντίδραση του Φερστάπεν στη ματαίωση του αγώνα στην Ίμολα
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, έκανε ένα πρώτο σχόλιο για την ακύρωση του GP Εμίλια-Ρομάνια, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο αγώνας της Formula 1 στην πίστα της Ίμολα δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Οι ιθύνοντες του σπορ αποφάσισαν μαζί με τον πρόεδρο της FIA τις τοπικές αρχές, τον πρόεδρο της λέσχης αυτοκινήτου της Ιταλίας, τον πρόεδρο της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια και τον δήμαρχο της πόλης να ματαιωθεί το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή τα τελευταία 24ωρα, έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές και κατέστησαν αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα.

Λίγο μετά τη ματαίωση του Grand Prix στην Ίμολα, ο πρωταθλητής της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, μίλησε στην Telegraaf για την απόφαση να μην γίνει ο αγώνας: «Η ασφάλεια και η βοήθεια για τους ανθρώπους που τη χρειάζονται πραγματικά, είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πρώτα. Μου φαίνεται λογικό να μην αγωνιστούμε σε στιγμές σαν κι αυτή».

Ο Ολλανδός έχει κερδίσει τρία Grand Prix έως τώρα στη φετινή χρονιά. Η διαφορά του από τον teammate του, Σέρχιο Πέρεζ είναι στους 14 βαθμούς, με τους δύο να είναι τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη σε κάθε αγώνα.

Στον αγώνα της Ίμολα, πολλές ομάδες είχαν προγραμματίσει να φέρουν αναβαθμίσεις, όμως τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Ο επόμενος σταθμός της Formula 1, είναι το Grand Prix Μονακό, το τριήμερο 26-28 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!