Νικητής του Isle of Man λιώνει την Triumph Street Triple 765 RS (vid)

Κώστας Παστρίμας
Νικητής του Isle of Man λιώνει την Triumph Street Triple 765 RS (vid)
O Πίτερ Χίκμαν βάζει δύσκολα στην Triumph Street Triple 765 RS στην πίστα της Jerez.

Το 2022 ήταν η χρονιά του Πίτερ Χίκμαν να κυριαρχήσει στο TT Isle of Man σε πολλαπλές κατηγορίες. Ο Βρετανός κατάφερε οδηγώντας μια BMW M1000RR να πάρει τη νίκη στην κατηγορία Superbike και με μια ειδικά διαμορφωμένη Triumph Daytona RS να κερδίσει την κατηγορία των Supersport.

H Triumph θέλησε να ευχαριστήσει τον Βρετανό αναβάτη για την επιτυχία του διοργανώνοντας ένα ξεχωριστό track day στην πίστα της Jerez στην Ισπανία. Εκεί, ο Χίκμαν είχε την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να δοκιμάσει την αγωνιστική του RS 765, αλλά παράλληλα να οδηγήσει για πρώτη φορά την ολοκαίνουρια Street Triple 765 RS.

Triumph

Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει ο αναβάτης του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike είναι η ευκολία με την οποία στρίβει η μοτοσικλέτα. Το αλουμινένιο πλαίσιο και οι αναρτήσεις (Showa εμπρός και Ohlins πίσω) δημιουργούν ένα διασκεδαστικό και σωστά ισορροπημένο σύνολο που εντυπωσιάζουν ακόμα και έναν τόσο έμπειρο αναβάτη αγώνων.

Triumph

Ο κινητήρας της Triple είναι τρικύλινδρος 765 κ.εκ. με απόδοση 130 ίππους και 80 Nm ροπής. Ο ψεκασμός χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό γκάζι και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6τάχυτο μηχανικό. Στα ηλεκτρονικά συναντάμε πέντε επιλογές οδήγησης (ανάμεσά τους και επιλογή Track) σύστημα ABS Στροφής στα φρένα, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις και σύστημα ελέγχου της σούζας.

Δείτε τον Χίκμαν σε δράση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!