Συνεχίζει το 2023 στο WSSP300 ο Περιστεράς

Κώστας Παστρίμας
Συνεχίζει το 2023 στο WSSP300 ο Περιστεράς
Ο Γιάννης Περιστεράς θα βρεθεί για δεύτερη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 το 2023.

Το 2022 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς είχαμε έναν Έλληνα αναβάτη σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων μοτοσικλέτας. Ο Γιάννης Περιστεράς αγωνίστηκε το WSSP300 το οποίο ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) με την ομάδα ProGP Racing και μοτοσικλέτα της Yamaha έχοντας καλή παρουσία.

Ο Έλληνας αναβάτης μάζεψε εμπειρίες το 2022 και είχε αρκετές καλές στιγμές, αλλά το σημαντικότερο τώρα είναι ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο και το 2023. Η ιταλική ομάδας ProGP Racing ανακοίνωσε ότι η αίτηση συμμετοχής του Περιστερά έγινε δεκτή από την παγκόσμια Ομοσπονδία FIM και τον οργανωτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK την Dorna με αποτέλεσμα και την επόμενη χρονιά να παραμείνει στον θεσμό.

Yamaha

Ο 17χρονος αναβάτης έδειξε εξαιρετική ταχύτητα στην πρώτη του χρονιά, βελτιώθηκε σημαντικά και έφτασε σε έναν αγώνα στο Μιζάνο να έχει ταχύτερο γύρο από το νικητή. Όλα αυτά τα στοιχεία αξιολογήθηκαν από την ProGP Racing και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ομάρ Μένγκι δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ανανέωση της συμφωνίας για τη συμμετοχή και το 2023 με την Yamaha R3, που υποστηρίζεται και από την Ελληνική αντιπροσωπεία την Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.

Yamaha

Από τη μεριά του ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος με την ανακοίνωση της επίσημης συμμετοχής μου το 2023, για δεύτερη χρονιά στη συνέχεια, στο υψηλότερο επίπεδο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK στην κατηγορία WSSP300, στην οποία θα αγωνιστώ με την ProGP Racing, πάνω σε μια Yamaha R3 προδιαγραφών WSBK. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και με μεγαλύτερη εμπειρία. Θα κάνω το καλύτερό μου για την Ομάδα μου, την οικογένειά μου, για τον κόουτς μου Γιάννη Μπούστα, για την Ελλάδα και βέβαια για όλους τους χορηγούς μου, τους υποστηρικτές, τους οπαδούς και τους φίλους. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ που πιστεύετε σε μένα».

Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!