KTM: Η επιστροφή του Βασιλιά (vid)

Κώστας Παστρίμας
KTM: Η επιστροφή του Βασιλιά (vid)
Η KTM επαναφέρει το δημοφιλές 790 Adventure με αυξημένες δυνατότητες περιπέτειας και ταξιδιού.

Μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου 890 Adventure, η KTM προχώρησε σε ακόμα μια εντυπωσιακή κίνηση. Η αυστριακή μάρκα αποφάσισε να επαναφέρει το δημοφιλές 790 Adventure στην γκάμα της μετά από 3 χρόνια απουσίας. Η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το 790 Adventure ήταν το 2018 και αμέσως έγινε σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μεσαίων μοντέλων περιπέτειας.

Η έλευση του 890 Adventure παραμέρισε το 790, αλλά η KTM - με την αρωγή της CFMoto - επαναφέρει πλέον το ικανό της μοντέλο για το 2023. Το νέο 790 Adventure είναι εξοπλισμένο με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 799 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 95 ίππους και 88 Nm ροπής. Συνοδεύεται από μια πλήρη γκάμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως traction control, ABS στροφής με λειτουργία Off-Road και επιλογές οδήγησης.

KTM

Οι αναρτήσεις είναι προσεκτικά επιλεγμένες προκειμένου η μοτοσικλέτα να είναι πολύ ικανή στις χωμάτινες διαδρομές. Το εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι είναι 43mm με διαδρομή 200mm ρυθμιζόμενο, ενώ το πίσω μονό αμορτισέρ είναι WP Apex. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω με ελαστικά Pirelli Scorpion STR.

KTM

Στον εξοπλισμό η KTM δεν έχει κάνει εκπτώσεις τοποθετώντας τη νέα οθόνη TFT 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας και πλοήγηση στροφή/στροφή, νέα ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρεζερβουάρ 20 λίτρων και επιλογή Demo Mode που δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη για τα πρώτα 1.500 χιλιόμετρα να έχει διαθέσιμα όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσικλέτας.

Βίντεο του νέου 790 Adventure.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!