Το scooter της Horwin έχει τεχνητή νοημοσύνη (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το scooter της Horwin έχει τεχνητή νοημοσύνη (vid)
Η Horwin παρουσίασε ένα ακραίο scooter με τεχνολογία από το μέλλον και επιδόσεις superbike.

Η Horwin έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη φέρνοντας έναν νέο αέρα με τα ηλεκτρικά δίκυκλά της. Η κινεζική μάρκα χρησιμοποιεί υψηλού επιπέδου τεχνολογία και συνεχώς πειραματίζεται προκειμένου να δείξει το δρόμο στη νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων αστικής και όχι μόνο μετακίνησης.

Πρόσφατα, η Horwin παρουσίασε το κορυφαίο της μέχρι τώρα scooter το οποίο είναι ακόμα σε πρωτότυπη μορφή. Η εταιρεία ονομάζει το όχημα bio-machine και αυτό γιατί χρησιμοποιεί ένα είδους τεχνητή νοημοσύνη. Το σύστημα περιλαμβάνει περισσότερους από 30 αισθητήρες και κάμερες που έχουν στόχο να αναλύουν συνεχώς τα δεδομένα οδήγησης σε πραγματικό χρόνο και να προσαρμόζουν ανάλογα τα συστήματα του scooter.

horwin

Ενδιαφέρον έχει και το πλαίσιο του Senmenti 0 το οποίο ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα, την μπαταρία και το σύστημα ελέγχου. Αυτή η διάταξη έχει πλεονεκτήματα όπως η καλύτερη απαγωγή θερμότητας, το μειωμένο βάρος και οι μικρότερες διαστάσεις.

horwin

Οι επιδόσεις του Senmenti 0 είναι άκρως εντυπωσιακές αφού ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 600 Nm ροπής! Αυτό μεταφράζεται σε 200 Km/h τελικής ταχύτητας και επιτάχυνση 0-100 Km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ με την μεγάλη μπαταρία 16,2 kWh μπορεί να διανύσει 300 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ανάλογα με τη χρήση. Το scooter μπορεί να φορτιστεί σε ταχυφορτιστή έως 22 kWh κάτι που σημαίνει φόρτιση σε μόλις 30 λεπτά.

Το σημαντικότερο από όλα πάντως είναι ότι η Horwin υπόσχεται να φέρει στην αγορά το Senmenti 0 το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Βίντεο με το Horwin Senmenti 0.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!