Ferrari SF90 ταπεινώνει BMW M1000RR (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ferrari SF90 ταπεινώνει BMW M1000RR (vid)
Παρότι συνήθως στη μάχη των δύο και των τεσσάρων τροχών έχει άλλη έκβαση, αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του αυτοκινήτου να επιβληθεί σε μια κόντρα με μοτοσικλέτα.

Στις περισσότερες κόντρες που έχουμε παρακολουθήσει και αφορούν ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα το δίκυκλο έχει το πάνω χέρι επικρατώντας μάλιστα με άνεση. Αυτό όμως δεν συμβαίνει όταν στη θέση του αυτοκινήτου μπαίνει ένα θηρίο από την Ιταλία που ονομάζεται Ferrari SF90. Το hypercar από το Μαρανέλο τρομάζει τον ανταγωνισμό με την απόδοσή του καθώς κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τους 1.000 ίππους που αποδίδει.

BMW

Απέναντι από την Ferrari βρέθηκε ένα από τα κορυφαία superbike παραγωγής που δεν είναι άλλο από την BMW M1000RR. Η εξωτική γερμανική μοτοσικλέτα αποδίδει 212 ίππους από τον κινητήρα των 999 κ.εκ. και σε συνδυασμό με τα μόλις 192 κιλά του μπορεί να κάνει τη διαφορά με όποιον βρεθεί απέναντί της. Άλλωστε ένα όχημα που μπορεί να κάνει το 400άρι σε μόλις 10 δευτερόλεπτα δεν μπορεί να μην το πάρεις σοβαρά.

BMW

Η κόντρα που οργάνωσε το βρετανικό Carwow περιελάμβανε επιτάχυνση από στάση, επιτάχυνση εν κινήσει και επιβράδυνση σε τρεις επαναλήψεις. Στη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση η Ferrari απλά δεν έχει αντίπαλο καθώς εκτοξεύεται μπροστά και ρίχνει... σκόνη στην BMW. Καταφέρνει να ολοκληρώσει το 400άρι σε μόλις 9,6 δευτερόλεπτα, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τον αναβάτη της μοτοσικλέτας.

BMW

Η BMW M1000RR αντιστέκεται σθεναρά όταν έρχεται η ώρα της επιτάχυνσης εν κινήσει επικρατώντας έστω και οριακά της Ferrari. Οριακή είναι και η τελευταία δοκιμασία της επιβράδυνσης με την Ferrari να επικρατεί τελικά για λίγα μέτρα. Η M1000RR είναι εντυπωσιακή στο φρενάρισμα και παρότι χάνει την μάχη, κάνει τον οδηγό της Ferrari να κοιτάζει με ενθουσιασμό.

Ας δούμε την κόντρα των δύο Ευρωπαίων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!