Δύο πρωταθλητές της Formula 1 στο τιμόνι της ηλεκτρικής Lotus Evija (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Δύο πρωταθλητές της Formula 1 στο τιμόνι της ηλεκτρικής Lotus Evija (vid)
Έμερσον Φιτιπάλντι και Τζένσον Μπάτον δοκίμασαν στην πίστα το ηλεκτρικό hypercar των 2.000 ίππων.

Πενήντα χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Formula 1 πίσω από το τιμόνι της Lotus Type 72, ο Έμερσον Φιτιπάλντι είχε ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία. Εκείνη η επιτυχία ήταν αυτή που ενέπνευσε την Lotus θα δημιουργήσει την ειδική έκδοση της Evija, του ηλεκτρικού hypercar.

Ο 75χρονος Βραζιλιάνος βρέθηκε στην πίστα δοκιμών της βρετανικής μάρκας στο Χέθελ, όπου οδήγησε την 72/5. Πρόκειται για το ίδιο μονοθέσιο που οδήγησε αρκετές φορές στη σεζόν του 1972, τότε που πανηγύρισε τον πρώτο από τους δύο παγκόσμιους τίτλους του.

Έμερσον Φιτιπάλντι

Στη συνέχεια άλλαξε κόκπιτ και μπήκε σε αυτό της Evija Fittipaldi, η οποία φέρει τη διχρωμία μαύρου-χρυσού αλλά και την υπογραφή του Φιτιπάλντι στο ταμπλό. Η ισχύς της Lotus Evija Fittipaldi ξεπερνά τους 2.000 ίππους και η ροπή τα 1.700 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και η 0-300 χλμ/ώρα λιγότερο από 9 δλ.

Τζένσον Μπάτον

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Χέθελ επισκέφθηκε ένας ακόμα παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, ο Τζένσον Μπάτον. Ο 42χρονος Άγγλος είναι πρεσβευτής της Lotus και μάλιστα έχει παραγγείλει την Evija, την οποία εξατομίκευσε με βάση τις προσωπικές του προτιμήσεις.

Στις εκδηλώσεις στο Χέθελ το «παρών» έδωσαν και οι οκτώ Lotus Type 72 που παραμένουν… εν ζωή, χάρη στους ιδιοκτήτες τους που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!