Seat: Τα SUV της έπιασαν το... εκατομμύριο

Seat: Τα SUV της έπιασαν το... εκατομμύριο

Κώστας Μπιτσικώκος
Seat: Τα SUV της έπιασαν το... εκατομμύριο
Σχεδόν 1 στα 2 νέα Seat που πωλούνται διεθνώς ανήκει στην κατηγορία των SUV, όπου η ισπανική μάρκα έχει τριπλή παρουσία.

Ακόμα και στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με το υψηλό κόστος ενέργειας, σχεδόν 1 στους 2 Ευρωπαίους επιλέγει SUV ως το νέο του αυτοκίνητο. Κατά το 2021 το μερίδιό τους στις συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη έφθασε το 46%, πέντε μονάδες πάνω από το ποσοστό τους το 2020.

Τα SUV είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για τη Seat, την ισπανική μάρκα του Ομίλου Volkswagen. Όπως ανακοινώθηκε, τα τρία SUV που διαθέτει στη γκάμα της (Arona, Ateca, Tarraco) ξεπέρασαν το 1 εκατ. πωλήσεις μέσα σε έξι χρόνια. Πέρυσι 1 στα 2 Seat που ταξινομήθηκαν διεθνώς ήταν SUV, φθάνοντας τις 192.1000 πωλήσεις.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Seat Arona

Πιο δημοφιλές από τα τρία μοντέλα της Seat είναι το Arona, το B-SUV της μάρκας. Μετρά 481.585 πωλήσεις διεθνώς από το 2017 έως σήμερα και είναι πλέον το πιο δημοφιλές μοντέλο στη γκάμα της ισπανικής μάρκας. Το Arona είναι το best-seller αυτοκίνητο στην Ισπανία, όπου παράγεται εξάλλου, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ακολουθούν το compact Ateca με 435.443 μονάδες και το μεγάλο Tarraco με 88.820 μονάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!