Triumph: Έκδοση Speed Triple 1200 RR αφιερωμένη στον «007»

Κώστας Παστρίμας
Triumph: Έκδοση Speed Triple 1200 RR αφιερωμένη στον «007»
Η Triumph παρουσίασε μια ειδική έκδοση της σπορ μοτοσικλέτας της αφιερωμένη στον «James Bond 007».

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας James Bond καθώς στις αρχές του συγκεκριμένου μήνα πίσω στο 1962 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο θρυλικός Βρετανός πράκτορας στη μεγάλη οθόνη. Η Triumph έχει ιδιαίτερη σχέση με τον «007» καθώς έχει συνεργαστεί με τους παραγωγούς των ταινιών σε αρκετές περιπτώσεις. Η τελευταία ήταν στο περίφημο «No Time To Die» όπου ο Ντάνιελ Κρέγκ βρέθηκε στη σέλα μιας ειδικά διαμορφωμένης Scrambler 1200 και κάνει τα... μαγικά του.

Μετά την πώληση της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας που πήρε μέρος στα γυρίσματα της ταινίας, η Triumph προχώρησε σε μια ακόμα εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Bond. Στο πλαίσιο της Έκθεσης Intermot στην Κολωνία, οι Βρετανοί παρουσίασαν μια νέα έκδοση της Speed Triple 1200 RR με την κωδική ονομασία Bond Edition. Η μοτοσικλέτα είναι βαμμένη στο γνωστό μαύρο χρώμα των κουστουμιών του διάσημου πράκτορα, ενώ στο ρεζερβουάρ δεσπόζει το μεγάλο λογότυπο «007» πάνω στο νούμερο 60.

Triumph

Το νούμερο 60 αναφέρεται στα χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη ταινία James Bond, ενώ η Triumph αναφέρει ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα παραχθεί σε μόλις 60 μονάδες. Σημαντική λεπτομέρεια στον σχεδιασμό της μοτοσικλέτας είναι οι χρυσές γραμμές που έχουν γίνει στο χέρι και τα χρυσά λογότυπα τόσο στο εμπρός φτερό όσο και στο πίσω μέρος. Η Speed Triple 1200 RR Bond Edition θα συνοδεύεται με ειδική κουκούλα προστασίας με το λογότυπο «007», αριθμημένη πλάνα στο τιμόνι και πιστοποιητικό γνησιότητας.

Triumph

Κατά τα άλλα, η Speed Triple 1200 RR Bond Edition διατηρεί τα τεχνικά της χαρακτηριστικά με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.160 κ.εκ. να αποδίδει 180 ίππους και 125 Nm ροπής. Οι αναρτήσεις είναι ενεργητικές και ηλεκτρονικές Ohlins Smart EC 2.0 και τα φρένα της Brembo με ακτινικές δάγκανες Stylema. Σε πολλά σημεία της μοτοσικλέτας έχει γίνει χρήση ανθρακονημάτων, ενώ το πακέτο των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Triumph

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!