Formula 1: Ο Βολφ φοβάται «πυροτεχνήματα» ανάμεσα στους οδηγούς του

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Βολφ φοβάται «πυροτεχνήματα» ανάμεσα στους οδηγούς του
Ο επικεφαλής της Mercedes φοβάται πως η άνοδος στην απόδοση της W13 θα φέρει αναπόφευκτα και εντάσεις ανάμεσα στους Χάμιλτον και Ράσελ.

Ένα ζευγάρι που περιμέναμε να δούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, ήταν αναμφίβολα αυτό των Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και πιο επιτυχημένου βάσει αριθμών οδηγού στην ιστορία του σπορ και του φιλόδοξου διαδόχου του. Του νεαρού που θέλει να του πάρει τα σκήπτρα στη Mercedes, στην καρδιά των Βρετανών θεατών, στις αγωνιστικές κορυφές.

Μέχρι τώρα το 2022 έχει κυλήσει ομαλά ανάμεσα στους δύο Βρετανούς, αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes-AMG F1, Τότο Βολφ, αυτό οφείλεται εν μέρει στα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος η γερμανική ομάδα.

Ράσελ και Χάμιλτον

«Νομίζω πως ως τώρα, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Τζορτζ και του Λούις είναι το μονοθέσιο, όχι ο ομόσταβλός τους ή οι άλλοι οδηγοί. Κι αυτό υπό κάποιες έννοιες, αποτέλεσε πλεονέκτημα. Έως τώρα δοκίμαζαν διαφορετικές λύσεις και set-ups, ακόμα και με μεγάλη απόκλιση σε κάποιες περιπτώσεις, με στόχο την ανταλλαγή εντυπώσεων και χρήσιμων πληροφοριών ώστε να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε φέτος», είπε ο Αυστριακός στην ισπανική έκδοση του motorsport.com.

Τι θα γίνει λοιπόν όταν αλλάξουν τα δεδομένα; Όταν οι δύο οδηγοί της Mercedes θα μάχονται για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενδεχομένως και για το θρόνο; Ο Βολφ που ξέρει καλά από… εσωτερικές εντάσεις έχοντας διαχειριστεί τον «εμφύλιο» του Χάμιλτον με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του.

Τότο Βολφ

«Όταν στόχος μας είναι ξανά οι νίκες και οι τίτλοι, θα είμαι σε θέση να σας πω αν ο σεβασμός που βλέπω σήμερα ανάμεσά τους, θα είναι ο παράγοντας που θα κυριαρχεί στη μεταξύ τους σχέση. Όταν παίζονται περισσότερα, είναι λογικό να υπάρξουν εντάσεις αλλά αν οι εμπλεκόμενοι σέβονται και εκτιμούν πραγματικά ο ένας τον άλλο, τότε η κατάσταση δεν θα εκτροχιαστεί ποτέ», είπε ο 50χρονος.

Προς το παρόν, τους δύο οδηγούς της Mercedes τους χωρίζουν 12 βαθμοί. Ο Ράσελ ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν αλλά τα μέτρια αποτελέσματα του Χάμιλτον οφείλονταν σε ένα βαθμό στους «πειραματισμούς» που έκανε η πρωταθλήτρια ομάδα στο μονοθέσιό του. Γι’ αυτό και με τη W13 να γίνεται πιο συνεργάσιμη στην πορεία, ο 37χρονος μετράει πέντε συνεχόμενα βάθρα.

Λούις Χάμιλτον

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!