WSS300: Στα ρηχά ο Περιστεράς στην Τσεχία

Κώστας Παστρίμας
WSS300: Στα ρηχά ο Περιστεράς στην Τσεχία
O Γιάννης Περιστεράς αντιμετώπισε δυσκολίες στην άγνωστη για εκείνον πίστα Μόστ της Τσεχίας.

Στην πίστα Μόστ της Τσεχίας πραγματοποιήθηκε ο 7ος και 8ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport 300 στο οποίο συμμετέχει ο Γιάννης Περιστεράς. Ο 17χρονος Έλληνας αναβάτης δεν είχε το τριήμερο που θα περίμενε στην τσεχική πίστα καθώς τόσο οι εναλλαγές των καιρικών συνθηκών όσο και η άγνωστη για αυτόν πίστα έκαναν τα πράγματα δύσκολα.

Peristeras

Ο αναβάτης της Yamaha αναγκάστηκε να εκκινήσει τους δύο αγώνες από την 31η θέση έπειτα από κακές επιλογές ελαστικών στις κατατακτήριες. Στον πρώτο αγώνα, με τη βροχή να πέφτει την ώρα της εκκίνησης και την πίστα να είναι μισοβρεγμένη, η ομάδα προτίμησε να ακολουθήσει συντηρητική στρατηγική και να αγωνιστεί ο Έλληνας αναβάτης με βρόχινο ελαστικό μπροστά και σλικ πίσω, παρά να ρισκάρει την επιλογή των σλικ που έκαναν οι 15 από τους 31 οδηγούς. Στους δύο πρώτους γύρους έκανε 10 προσπεράσματα και βρέθηκε να δίνει τη μάχη για την 20ή θέση. Αργότερα η πίστα άρχισε να στεγνώνει περισσότερο και οι οδηγοί με τα σλικ, έκαναν διαφορά μπροστά, ενώ ο Περιστεράς έδωσε τη μάχη για την 16η θέση και τελικά πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στη 18η θέση.

Peristeras

Στον αγώνα της Κυριακής ο αναβάτης της ProGP Racing, έκανε μια καλή εκκίνηση και από την 31η θέση βρέθηκε γρήγορα στη μάχη για την 20ή θέση, όμως δύο κόκκινες σημαίες και μια επαφή με έναν συναθλητή του τον έβγαλαν εκτός ρυθμού με αποτέλεσμα να τερματίσει μόλις στην 23η θέση.

Peristeras

Ο 17χρονος αναβάτης τόνισε στις δηλώσεις του: «Είμαι στεναχωρημένος για το πως κύλησε το δεύτερο μέρος του αγώνα της Κυριακής και για το ότι γενικά δυσκολεύτηκα σε αυτήν την πίστα. Επίσης δεν βοήθησε καθόλου το ότι δεν προλάβαμε να αλλάξουμε τα βρόχινα λάστιχα σε σλικ στις κατατακτήριες και έτσι ξεκίνησα τελευταίος. Στα θετικά μπορώ να κρατήσω μόνο το ότι έκανα και πάλι αρκετά προσπεράσματα μέσα στον αγώνα».

Peristeras

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!