Όσκαρ Πιάστρι: Το επόμενο αστέρι της F1 στο gMotion by Gazzetta

Όσκαρ Πιάστρι: Το επόμενο αστέρι της F1 στο gMotion by Gazzetta
Ο πρωταθλητής της Formula 2 μιλάει αποκλειστικά στον Πάνο Σεϊτανίδη για την εντυπωσιακή πορεία του και το φιλόδοξο μέλλον του!

Αν το όνομα Όσκαρ Πιάστρι δεν σας λέει πολλά, σημειώστε το – σύντομα θα μας απασχολεί και θα μας απασχολεί για χρόνια αφού ο Αυστραλός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που χτυπούν την πόρτα της Formula 1!

Ταλέντα στο motorsport υπάρχουν πολλά. Εξωπραγματικά ταλέντα σαν αυτόν, υπάρχουν λίγα! Ο Αυστραλός σάρωσε στο πέρασμά του από Formula Renault, Formula 3 και Formula 2, κατακτώντας τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα παρότι κάθε χρόνο ανέβαινε και ο βαθμός δυσκολίας. Ίσως θυμάστε προηγούμενο τεύχος του gMotion, όπου σε αποκλειστική του συνέντευξη ο Ρενέ Ροσίν, επικεφαλής της κορυφαίας αγωνιστικής ομάδας της PREMA που «γεννά» τα σπουδαιότερα ταλέντα, έκανε λόγο για μία πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση.

Τέτοια είναι ο 21χρονος από την Αυστραλία, που χτυπά πεισματικά την πόρτα της F1. Φέτος αυτή δεν άνοιξε. Είναι βλέπετε μέλος της Ακαδημίας της Alpine και η γαλλική ομάδα είχε «κλείσει» το οδηγικό της δίδυμο με τους Φερνάντο Αλόνσο και Έστεμπαν Όκον. Καθώς αυτό αναμένεται να διατηρηθεί και για το 2023, η Alpine αναζητά plan b για τον Πάστρι, επειδή πολύ απλά, είναι υπερβολικά καλός για να κάθεται στον πάγκο! Έτσι, την επόμενη σεζόν αναμένεται να τον δούμε δανεικό στην ιστορική ομάδα της Williams.

Ο Πιάστρι μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σεϊτανίδη και το gMotion by Gazzetta για την έως τώρα πορεία του, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, τη βοήθεια της PREMA και της Ακαδημίας της Alpine, τους παιδικούς του ήρωες, την πρώτη εμπειρία με μονοθέσιο F1 και πολλά άλλα που ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα!

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη στο πλαίσιο του τεύχους 87, πατώντας εδώ.

Όσκαρ Πιάστρι

Όσκαρ ΠιάστριΌσκαρ ΠιάστριΌσκαρ ΠιάστριΌσκαρ ΠιάστριΌσκαρ Πιάστρι
Φωτογραφίες: Alpine F1, Prema

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!