BMW Motorrad: Επίσημη παρουσίαση του G310RR (vid)

Κώστας Παστρίμας
BMW Motorrad: Επίσημη παρουσίαση του G310RR (vid)
Η BMW παρουσίασε την πολυαναμενόμενη supersport μοτοσικλέτα G310RR στην Ινδία.

Η ισχυρή συνεργασία της BMW Motorrad με την TVS έχει αποφέρει πολλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα κυρίως στην διείσδυση της γερμανικής φίρμας στις αγορές της Ασίας και ιδιαίτερα της Ινδίας. Πρόσφατα οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων αστικής μετακίνησης, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερα τα σχέδια για το μέλλον.

Η εδραίωση της σχέσης των δύο πλευρών ήρθε με την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου στην κατηγορία των σπορ μοτοσικλετών. Έπειτα από μια μακρά περίοδο προώθησης του μοντέλου, η BMW παρουσίασε το νέο G310RR, ένα supersport μοντέλο το οποίο έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια των G310 (G310R, G310GS). Η μοτοσικλέτα είναι βασισμένη στην TVS Apache RR310 έχοντας φυσικά δεχτεί τη φροντίδα των Γερμανών στο τεχνικό και το εμφανισιακό κομμάτι.

BMW

Η G310RR ξεχωρίζει από τα εμπρός φωτιστικά σώματα LED στη μάσκα και τα καλαίσθητα γραφικά στα φέρινγκ τα οποία προέρχονται από την αγωνιστική σειρά M της BMW. Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τη μοτοσικλέτα να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη TFT 5 ιντσών οθόνη πληροφοριών η οποία είναι κάθετα τοποθετημένη και διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth.

BMW

Ο κινητήρας της G310RR είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 313 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 34 ίππους και 27,3Nm ροπής. Το σύνολο έχει προηγμένο σύστημα ψεκασμού της BMW το οποίο διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι και τέσσερις χαρτογραφήσεις (Sport, Track, Urban και Rain), ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 41mm και ένα μονό αμορτισέρ, ενώ στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο 300mm εμπρός με 4πίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο πίσω 240mm με ABS. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και το βάρος της μοτοσικλέτας αναμένεται κοντά στα 174 κιλά.

Μένει να δούμε αν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στην Ινδία.

Βίντεο παρουσίασης του BMW G310RR.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!