Zapp i300: Τα ηλεκτρικό scooter με επιδόσεις supersport

Zapp i300: Τα ηλεκτρικό scooter με επιδόσεις supersport
Η Βρετανική Zapp παρουσίασε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood ένα ηλεκτρικό scooter με απίστευτες επιδόσεις.

Την βρετανική εταιρεία Zapp είναι λογικό να μην την γνωρίζετε, αλλά σίγουρα τώρα θα την μάθετε καθώς παρουσίασε ένα από τα ταχύτερα οχήματα αστικής μετακίνησης που έχουμε συναντήσει. Το i300 παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood και αμέσως τράβηξε τα βλέμματα πάνω του έχοντας μια φουτουριστική εμφάνιση, σπορ χαρακτηριστικά και επιδόσεις Superbike!

Από την εμφάνισή του και μόνο, αντιλαμβάνεσαι ότι το Zapp είναι έτοιμο να τα βάλει με μεγάλες μοτοσικλέτες. Το μονόμπρατσο πίσω ψαλίδι, η επίπεδη μάσκα με τον στρογγυλό προβολέα, η μονή σέλα και η... ανύπαρκτη ουρά σε προδιαθέτουν για κάτι γρήγορο και όχι άδικα. Σημαντικό στοιχείο του scooter είναι η χρήση των πολύ ελαφρών υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο για το πλαίσιο όσο και για το κουστούμι του scooter.

zapp

Ο ηλεκτροκινητήρας του Zapp είναι τεχνολογίας IPM και αποδίδει 587Nm ροπής και 18,7 ίππους χαρίζοντας εκρηκτικές επιταχύνσεις στο scooter. Τα 0-50Km/h έρχονται σε 2,2 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-100Km/h τα φτάνει σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 120Km/h λόγω νομοθεσίας. Το βάρος του scooter είναι μόλις 92 κιλά χωρίς τις μπαταρίες, οι οποίες είναι δύο και ζυγίζουν 6 κιλά η κάθε μία. Η αυτονομία φτάνει τα 60 χιλιόμετρα ενώ για τη φόρτιση απαιτούνται 40 λεπτά σε οικιακή πρίζα.

zapp

Οι αναρτήσεις του i300 αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης και επαναφοράς. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο εμπρός με 4πίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο πίσω με ABS. Το scooter της Zapp είναι ήδη διαθέσιμο στην Μεγάλη Βρετανία με τιμή που αρχίζει από τα 6.660 ευρώ. Η πρώτη έκδοση που παρουσιάστηκε στο Goodwood ονομάζεται full carbon και είναι γεμάτη με ανθρακονήματα με την τιμή της να ανεβαίνει στα 9.260 ευρώ.

zapp

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!