Ο Περιστεράς διαπρέπει και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Κώστας Παστρίμας
Ο Περιστεράς διαπρέπει και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
Ο νεαρός αναβάτης της Yamaha στο WSSP300 δοκίμασε για πρώτη φορά την τύχη του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Περιστεράς έχει ξεκινήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά καθώς αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300. Ο νεαρός αναβάτης βρίσκεται στην έμπειρη ομάδα ProGP και έχει στη διάθεσή το μια ειδικά διαμορφωμένη Yamaha R3 με την οποία ήδη έχει δείξει καλά στοιχεία στους πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Ο Έλληνας αναβάτης παρόλα αυτά δεν σταματάει να δοκιμάζει νέα πράγματα προκειμένου να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα. Για αυτόν το λόγο πήρε μέρος στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας που πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Σερρών. Ο Περιστεράς οδήγησε μια Yamaha R6 στην κατηγορία των Supersport 600 και τα πήγε περίφημα τερματίζοντας στο βάθρο με τον 3ο καλύτερο χρόνο της κατηγορίας.

Peristeras

Η Dunlop είχε την τιμητική της στον αγώνα καθώς σε όλες τις κατηγορίες κυριάρχησε με νίκες και ρεκόρ πίστας. Στην κατηγορία Superbike ο νικητής του αγώνα Μάρτιν Κόι με την BMW M1000RR φορούσε Dunlop KR, όπως και οι 12 από τους 16 οδηγούς. Ο ταχύτερος γύρος του ήταν 1:18.978, όπως και για τον Σωτήρη Μπεγνη. Στην κατηγορία Supersport ο νικητής του αγώνα Μιχαίλ Φλόροφ με Yamaha R6 φορούσε Dunlop KR και σημείωσε χρόνο 1:19.756, ενώ ρεκόρ πίστας για Έλληνες οδηγούς σημείωσε ο 2ος του αγώνα Άλεξ Παπαγεωργίου, με χρόνο 1:19.845, επίσης με Yamaha R6. H Open κατηγορία είδε επίσης το νικητή Γιάννη Κλαδογένη πάνω σε Dunlop D213 GP, όπως και τον 3ο Διονύση Μάρτη και τον 4ο Δημήτρη Νικολόπουλο.

Ο Γιάννης Περιστεράς σχολίασε: «Ήταν ωραίο να βλέπεις πάρα πολλές συμμετοχές, λόγω της συνύπαρξης του Βαλκανικού με το Πανελλήνιο και η ομάδα της Peristeras Tyres ήταν εκεί για να δώσει όποια βοήθεια χρειαζόταν κάθε ένας Αγωνιζόμενος. Η απόδοση των Dunlop ήταν φοβερή και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις νίκες αλλά και τους χρόνους που πέτυχαν οι οδηγοί μας».

Peristeras

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!