Formula 1: H Alfa Romeo ξύπνησε το Μιλάνο

Formula 1: H Alfa Romeo ξύπνησε το Μιλάνο

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: H Alfa Romeo ξύπνησε το Μιλάνο
Στο Μιλάνο βρέθηκε η ομάδα Formula 1 της Alfa Romeo για τα 112 χρόνια της εταιρείας.

Τα μονοθέσια της Alfa Romeo Team Orlean τα έχουμε συνηθίσει φέτος να χαρίζουν θέαμα και συγκινήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1. Ωστόσο όταν η ιταλική εταιρεία γιορτάζει ένα τόσο σημαντικό ορόσημο όπως το κλείσιμο 112 ετών από την ίδρυσή της, τότε ακόμα και τα μονοθέσια θα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Μιλάνο.

Οι δρόμοι του Μιλάνο, με αφετηρία την Πιάτσα Ντουόμο και περνώντας από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης, όπως την Πιάτσα Σαν Μπαμπίλα, την Πόρτα Νουόβα και τον κεντρικό σταθμό, ξύπνησαν από το «ουρλιαχτό» του υβριδικού συνόλου του μονοθεσίου της Alfa Romeo F1 Team Orlen.

Alfa Romeo

Το μονοθέσιο ολοκλήρωσε την πορεία του στην Γκαταμελάτα ένα μέρος με ιδιαίτερη ιστορική αξία, καθώς εκεί δημιουργήθηκε πίσω στο 1910 το πρώτο εργοστάσιο της Alfa Romeo. Το ιστορικό αυτό σημείο είναι πλέον η κεντρική έκθεση της εταιρείας, αλλά πριν από 112 χρόνια έκανε τα πρώτα της βήματα η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili.

Alfa Romeo

Το μονοθέσιο της Alfa Romeo οδήγησε ο Βαλτέρι Μπότας, ο Φιλανδός οδηγός που μέσα σε μόλις λίγους μήνες κέρδισε τις εντυπώσεις, κατακτώντας μέχρι στιγμής 46 βαθμούς, επίδοση που τον φέρνει στην 8η θέση της κατάταξης των οδηγών. Αυτός ήταν ένας ξεχωριστός τρόπος για την Alfa Romeo να καλημερίσει τους κατοίκους της πόλης, που ασφαλώς δεν θα έχουν ξυπνήσει ξανά με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα η παγκόσμια πρωτεύουσα του στιλ θα θυμάται για πάντα αυτό το πρωινό.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!