Yamaha: Στο Racing Heritage Club ο Αγκοστίνι (vid)

Κώστας Παστρίμας
Yamaha: Στο Racing Heritage Club ο Αγκοστίνι (vid)
Η Yamaha τίμησε τον Τζιάκομο Αγκοστίνι στα 80ά γενέθλια του θρύλου των αγώνων Grand Prix μοτοσικλετών.

Στην πίστα Πολ Ρικάρ της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Λέσχης Yamaha Racing Heritage με πολλούς θρύλους των αγώνων μοτοσικλέτας και μοντέλα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα Grand Prix. Το Yamaha Racing Heritage Club δημιουργήθηκε το 2022 από την Yamaha Ευρώπης με στόχο να συγκεντρώσει και να καταγράψει όλα τα αγωνιστικά μοντέλα του παρελθόντος της μάρκας.

Σε αυτήν τη λέσχη οι κάτοχοι των σπάνιων αγωνιστικών μοντέλων θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες, αλλά και να βρουν ότι χρειάζεται προκειμένου να διατηρήσουν τις αγαπημένες τους μοτοσικλέτες σε άρτια κατάσταση. Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης έγινε στο Βαράνο της Ιταλίας και τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία η δεύτερη συνάντηση με τιμώμενο πρόσωπο τον Τζιάκομο Αγκοστίνι.

Yamaha

Ο Ιταλός, θρύλος των Grand Prix με 15 τίτλους, έκλεισε τα 80 έτη και η Yamaha τον τίμησε χαρίζοντας του μια μοναδική στιγμή. Στην πίστα Paul Ricard είχε φέρει την αγωνιστική Yamaha TZ750D με την οποία ο Αγκοστίνι κέρδισε το τελευταίο του Grand Prix στην πίστα Χόκενχάιμ της Γερμανίας το 1977. Μαζί του στην πίστα ακολούθησαν πάνω από 309 ιστορικές μοτοσικλέτες σε μια πολύ δυνατή στιγμή της εκδήλωσης. Στην πίστα επίσης βρέθηκαν ακόμα δύο μεγάλοι αναβάτες του παρελθόντος, οι Κάρλος Λαβάδο και Κριστιάν Σαρόν. Ο Λαβάδο είχε στη διάθεσή του την θρυλική YZR250 της Venemotos με την οποία κέρδισε δύο τίτλους, ενώ ο Σαρόν οδήγηση την αγωνιστική του YZ250 με την οποία κατάκτησε τον τίτλο το 1984.

Yamaha

Ο Πρόεδρος της Yamaha Motor Europe, Ερίκ ντε Σεϊνές, έδωσε το παρόν στην εκδήλωση και σχολίασε: «Το αγώνας Sunday Ride Classic ήταν φανταστικός και μια μεγάλη επιτυχία του Yamaha Racing Heritage Club. Οι θεατές ήρθαν και είδαν τους ήρωες τους και μερικές εικονικές μοτοσικλέτες με μεγάλο ενθουσιασμό. Δημιουργήσαμε το YRHC για να επωφεληθούν οι παθιασμένοι ιδιοκτήτες ιστορικών μοτοσικλετών. Στοχεύουμε όχι μόνο να διαφυλάξουμε την κληρονομιά μας, αλλά να αναδείξουμε τις ιστορίες και τους θρύλους που κρύβονται πίσω από τις μοτοσικλέτες. Επίσης, είναι μια σύνδεση των ιδιοκτητών, να καταλάβουν καλύτερα για το τι κάνουμε για εκείνους και να τους δείξουμε το πάθος μας».

Βίντεο με την πρώτη συνάντηση στο Βαράνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!