Formula 1: To Grand Prix στη Νότια Αφρική επιστρέφει

Formula 1: To Grand Prix στη Νότια Αφρική επιστρέφει
Η F1 αναμένεται σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στην αφρικανική ήπειρο.

Την τελευταία φορά που η Formula 1 επισκέφθηκε τη Νότια Αφρική ήταν πίσω στο 1993. Ο αγώνας όμως βρίσκεται στο ραντάρ του σπορ τα τελευταία χρόνια, με τη Liberty Media να θέλει να επεκταθεί και στην Αφρική, τη μόνη ήπειρο όπου τα τελευταία 30 χρόνια δεν πραγματοποιείται grand prix.

Εφόσον η χώρα επιστρέψει στο καλεντάρι, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο πρόσφατα εκσυγχρονισμένο Κιαλάμι. Σύμφωνα με το racingnews365.com ο CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι, αναχώρησε την Κυριακή από το Μπακού όπου διεξήχθη το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν με προορισμό τη Νότια Αφρική. Εκεί θα βρεθεί με τον Τόμπι Βέντερ και τον Ουόρεν Σέκτερ, ανιψιό του πρωταθλητή της F1 του 1979 Τζόντι Σέκτερ, που είναι ο CEO του οργανισμού Grand Prix Νοτίου Αφρικής. Οι τρεις άνδρες θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κυβέρνησης ώστε να συζητήσουν την πιθανότητα να επιστρέψει ο αγώνας στο πρόγραμμα, ακόμα και το 2023.

Ο Σέκτερ αποκάλυψε πως υπάρχουν συζητήσεις ώστε να ο αγώνας να κάνει την επιστροφή του ακόμα και το 2023: «Δουλεύουμε σκληρά μαζί με τη Formula 1 ώστε να έχουμε ένα οικονομικό πλάνο που να βγάζει νόημα για το Grand Prix Νοτίου Αφρικής. Κάνουμε πρόοδο, αλλά έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουμε. Προς το παρόν όλα είναι καλά αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί κάτι ακόμα».

F1 Νότια Αφρική

Επιπλέον εξήγησε πως από την πλευρά τους, οι Νοτιοαφρικανοί δεν επιθυμούν το πρότζεκτ αυτό να πάρει παράταση: «Δεν νομίζω να θέλουμε να μπούμε μετά το 2024. Έχουμε ελπίδες για το 2023, αλλά είναι πολύ δύσκολο λόγω του συνωστισμού που επικρατεί με το πρόγραμμα αγώνων. Θέλουμε το αργότερο το 2024 να επιστρέψουμε. Δεν επιθυμούμε πιο αργά».

Αρκετοί αγώνες είναι αυτοί που δεν έχουν συμβόλαιο για το 2023, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και το Μονακό. Η Formula 1 έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με το Κατάρ από την επόμενη σεζόν, ενώ αναμένεται να κάνει την επιστροφή της και η Κίνα.

Φωτογραφίες: KyalamiGP/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!