Η μοναδική χειροποίητη BMW R18 Magnifica (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η μοναδική χειροποίητη BMW R18 Magnifica (vid)
Η Radikal Chopper δημιούργησε ένα μοναδικό BMW R18 με υλικά όπως τον χαλκό, το ξύλο και το αλουμίνιο.

Στο Μόναχο και συγκεκριμένα στην έκθεση Top Marques παρουσιάστηκε μια εκπληκτική custom έκδοση τηςBMW R18 από την Radikal Chopper. Πρόκειται για την R18 Magnifica, μια μοτοσικλέτα φτιαγμένη εξ ολοκλήρου στο χέρι η οποία αναδεικνύει την πολυτέλεια, την δεξιοτεχνία στην κατασκευή και τη φινέτσα των υλικών όταν αυτά συναντώνται σε αυτή τη μοναδική και συναρπαστική μοτοσικλέτα.

Η Radikal Chopper είναι μια εταιρεία customizing η οποία έχει επικεφαλής τον μοναδικό Αντρέα Ρανταέλι. Ο Ρανταέλι δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του customizing καθώς το 2020 είχε κερδίσει το MBE Award με μια ειδική κατασκευή της R1100S. Για την δημιουργία και εξέλιξη του συγκεκριμένου project η BMW επιστράτευσε το Officine Riunite Milanesi το οποίο μετά από αρκετές ώρες δουλειάς κατάφερε να παρουσιάσει την R18 MAgnifica στο Top Marques του Μονάχου.

BMW

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το απίθανο αυτό R18 ήταν ο ορείχαλκος, το αλουμίνιο και το ξύλο, με σχεδίαση που δεν μοιάζει με καμία άλλη custom μοτοσικλέτα. Η έμπνευση για τη σχεδίαση της BMW R 18 Magnifica προήλθε από τις vintage μοτοσικλέτες των δεκαετιών του 1920, του 1930, και του 1940 και ειδικότερα η BMW R37. Η χρήση ενός συγκεκριμένου υλικού όπως το ξύλο παραπέμπει έντονα στις μοτοσικλέτες του παρελθόντος, όπου έδινε το παρών σε ορισμένες λεπτομέρειες όπως τα γκριπ. Μία ιδέα η οποία ξεπήδησε από παλιά μοντέλα αυτοκινήτων BMW, της δεκαετίας του 1940, που διέθεταν ξύλινα τιμόνια.

BMW

Στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της R18 Magnifica δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα πρόγραμμα υπολογιστή παρά μόνο ένα σκίτσο της μοτοσικλέτας. Η R 18 αρχικά εξετάστηκε χωρίς όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για μαζική παραγωγή, και στη συνέχεια αναθεωρήθηκε με σεβασμό στις αναλογίες μεταξύ του εμπρός και του πίσω τμήματος της μοτοσικλέτας, ώστε να επιτευχθεί μία οπτική δομή με αρμονία. Κανένα στοιχείο στην R 18 Magnifica δεν διατίθεται στο εμπόριο, καθώς τα πάντα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο χέρι. Ένα από τα στοιχεία που κάνουν την R18 Magnifica να ξεχωρίζει είναι ότι έχει μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά φτάνοντας τα 250 κιλά σε σχέση με τα 345 της βασικής έκδοσης.

Το βίντεο παρουσίασης της Magnifica.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!