Formula 1: Τέλος o Πίτερ Μπάιερ από την FIA

Formula 1: Τέλος o Πίτερ Μπάιερ από την FIA
Η προσωρινή αντικαταστάτρια του Πίτερ Μπάιερ είναι η πρώην Ειδική Σύμβουλος της Mercedes.

Μόλις επτά αγώνες έχουν ολοκληρωθεί στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και η FIA προχώρησε σε μία αναπάντεχη κίνηση. Ο Πίτερ Μπάιερ, που είχε αναλάβει τα καθήκοντα του εκτελεστικού διευθυντή της Formula 1 στην FIA, είδε ξαφνικά την πόρτα της εξόδου. Ο Μπάιερ εισήλθε στην παγκόσμια ομοσπονδία το 2017 έχοντας ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή σε θέματα αγώνων μονοθεσίων.

Ο ρόλος του άλλαξε τον Δεκέμβριο του 2021 μετά το αμφιλεγόμενο φινάλε της Formula 1, όταν ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ εξελέγη πρόεδρος της FIA. Ο Μπάιερ ήταν υπεύθυνος για τις αγωνιστικές δομές από πρωταθλήματα kart μέχρι την Formula 1, τη δημιουργία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rally Raid και τη βελτίωση της ασφάλειας και της βιωσιμότητας σε κάθε τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η FIA ανακοίνωσε παράλληλα την αντικαταστάτη του Μπάιερ. Το ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή της Formula 1 στην FIA θα αναλάβει προσωρινά η Σάιλα-Αν Ράο, η οποία ήταν τα τελευταία τρία χρόνια ειδική σύμβουλος της Mercedes-AMG στη Formula 1. H Ράο ήταν μέχρι το 2018 διευθύντρια του νομικού τμήματος της FIA, πριν μεταπηδήσει στη γερμανική ομάδα.

Πίτερ Μπάιερ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!