Μια αγωνιστική Yamaha στη μαγική πίστα του Spa (vid)

Μια αγωνιστική Yamaha στη μαγική πίστα του Spa (vid)
Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια αγωνιστική μοτοσικλέτα παγκοσμίου επιπέδου «πατάει» τις ρόδες της στο Spa.

Η πίστα του Σπα στο Βέλγιο αποτελεί μια από τις καλύτερες πίστες της Ευρώπης και όλου του κόσμου με λαμπρή ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Τις τελευταίες δεκαετίες τα κορυφαία πρωταθλήματα μοτοσικλέτας έχουν σταματήσει να επισκέπτονται στην βελγική πίστα για θέματα ασφάλειας και μόνο τα μεγάλα πρωταθλήματα αυτοκινήτου (Formula 1, WEC) πραγματοποιούνται εκεί.

Οι άνθρωποι της πίστας αποφάσισαν πέρυσι να επενδύσουν ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές με στόχο να προσελκύσουν ξανά και τα κορυφαία πρωταθλήματα μοτοσικλέτας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2022 και πλέον η πίστα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον κόσμο των δύο τροχών. Οι πρώτοι αναβάτες παγκοσμίου επιπέδου που πήραν μια γεύση από την ανανεωμένη πίστα ήταν εκείνοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσικλετών (EWC), οι οποίοι έκαναν δοκιμές ενόψει του 24ωρου αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Σπα τον Ιούνιο (4-5).

Yamaha

Ο Νίκολο Κάνεπα, εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha YΑΡΤ, δεν έχασε την ευκαιρία και τοποθέτησε μια κάμερα στο κράνος του προκειμένου να δείξει στον κόσμο πως είναι να περνάς από την Eau Rouge με μια μοτοσικλέτα 200+ ίππων. Ο Ιταλός αναβάτης ανέβασε το βίντεο στο youtube και είχαμε όλοι εμείς την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την εκπληκτική αυτή πίστα. Στην πίστα, εκτός από την Yamaha, βρέθηκαν και οι εργοστασιακές ομάδες της BMW, της Suzuki, της Kawasaki και της Honda.

Yamaha

Για την ιστορία, τον ταχύτερο χρόνο των δοκιμών σημείωσε η BMW Motorrad France με χρόνο 2:20.344 με την Yoshimura SERT Suzuki να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Η Yamaha ήταν στην 3η θέση, ενώ στην 4η θέση ήταν η TSR Honda με την Kawasaki να είναι μόλις 0,250 του δευτερολέπτου πίσω. Εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών, την πίστα του Σπα θα επισκεφτεί το 2024 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η τελευταία φορά που είχαμε αγώνα Grand Prix στο Σπα ήταν το 1990!

Απολαύστε ένα πέρασμα από την Eau Rouge.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!