Formula 1, Βαντσίνι: «Ο Χάμιλτον έφτασε δύο φορές κοντά στο να υπογράψει στη Ferrari»

Formula 1, Βαντσίνι: «Ο Χάμιλτον έφτασε δύο φορές κοντά στο να υπογράψει στη Ferrari»
Όπως αποκαλύπτει ο Ιταλός τηλεσχολιαστής, η σύγχρονη ιστορία της F1 θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πολύ διαφορετικά, αν ο Βρετανός είχε μετακομίσει στο Μαρανέλο.

Το 2013 πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο σημαντικές μετεγγραφές στην ιστορία της Formula 1. O Λιούις Χάμιλτον μετακόμισε από τη McLaren στη Mercedes-AMG κι έκτοτε κατέκτησε 6 παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ έχασε άλλα δύο στον τελευταίο αγώνα. Ο Βρετανός, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του αγωνιζόταν χρησιμοποιώντας κινητήρες της Mercedes και είναι ο μοναδικός στην ιστορία του σπορ που οδήγησε με τον κινητήρα ίδιου κατασκευαστή για τόσους πολλούς αγώνες.

Όμως η ιστορία και η καριέρα του Χάμιλτον θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Ο σχολιαστής της ιταλικής τηλεόρασης, Κάρλο Βαντσίνι, αποκάλυψε πως σε δύο περιπτώσεις ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έφτασε μια ανάσα κοντά από το να μετακομίσει στη Scuderia Ferrari.

Ferrari F1

Σε δηλώσεις που έκανε στο f1world.it, o Ιταλός ανέφερε: «Ο Χάμιλτον ήταν πολύ κοντά στο να μεταβεί στη Ferrari το 2017 αλλά και το 2019. Ζήτησε ως απολαβές 50 εκατομμύρια, αλλά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα σε αυτό. Ζήτησε όμως ορισμένους ανθρώπους από τη Mercedes μαζί του, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να συμβεί. Η Ferrari είχε τον Σεμπάστιαν Φέτελ και δεν ήταν εύκολο να αφήσει έναν 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Χάμιλτον έμεινε στη Mercedes και είδαμε τα αποτελέσματα. Πιστεύω πως αν είχε γίνει η ανταλλαγή των δύο οδηγών, τουλάχιστον ένα από τα δύο πρωταθλήματα, το 2017 και το 2018, θα είχαν φτάσει στο Μαρανέλο. Τώρα η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη. Μπορεί να μη δούμε ποτέ τον Χάμιλτον να οδηγεί για τη Ferrari. O Άιρτον Σένα είχε πει κάποτε πως γίνεσαι σπουδαίος οδηγός αν οδηγείς για τη Ferrari ή αν την κερδίζεις στην πίστα. Τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Σένα έχουν κάνει το δεύτερο μέρος».

Η πιθανή ανταλλαγή των Χάμιλτον και Φέτελ θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στoν Γερμανό να πάρει περισσότερους τίτλους. Δεν θα μάθουμε ποτέ πως θα είχε εξελιχθεί η ιστορία του σπορ αν ο Χάμιλτον είχε πάει στη Ferrari, όμως το σίγουρο είναι πως δεν θα είχε την τωρινή εικόνα.

Λιούις Χάμιλτον

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG, Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!