Formula 1: Ο Φερστάπεν θυμίζει… Σουμάχερ του 2005

Formula 1: Ο Φερστάπεν θυμίζει… Σουμάχερ του 2005
Δύο εγκαταλείψεις μετρά ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν στα τρία πρώτα Grand Prix της σεζόν.

Η νίκη στη Σαουδική Αραβία ήταν η εξαίρεση στην αρνητική αρχή για τον Μαξ Φερστάπεν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Η έλλειψη αξιοπιστίας «επισκέφθηκε» και πάλι την RB18 του Ολλανδού, o οποίος βρίσκεται πλέον 46 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Σαρλ Λεκλέρ.

Αν η αρχή είναι το… ήμισυ του παντός, τότε οι ελπίδες για υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε το 2021 έχουν μειωθεί σημαντικά. Ο ίδιος πάντως ο 24χρονος οδηγός της Red Bull Racing δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εικόνα στους πρώτους φετινούς αγώνες.

Οι δύο εγκαταλείψεις του παγκόσμιου πρωταθλητή στα τρία πρώτα Grand Prix της επόμενης σεζόν από την κατάκτηση του τίτλου είναι ένα αρνητικό στατιστικό που είχε να συμβεί στη Formula 1 από το 2005!

Μαξ Φερστάπεν


Τότε ο πρωταθλητής Μίκαελ Σουμάχερ είχε αρχίσει επίσης τη σεζόν με δύο εγκαταλείψεις στους τρεις πρώτους αγώνες. Στην πρεμιέρα της σεζόν είχε σύγκρουση με τον Χάιντφελντ, ενώ στον τρίτο αγώνα στο Μπαχρέιν εγκατέλειψε από πρόβλημα στα υδραυλικά της Ferrari. Ενδιάμεσα στην Μαλαισία, ο Σουμάχερ είχε τερματίσει στην 7η θέση.

Για την ιστορία, εκείνη η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Γερμανό οδηγό της Ferrari στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο και τον Κίμι Ράικονεν.

Μαξ Φερστάπεν και Μίκαελ Σουμάχερ

Λίγο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στην Αυστραλία, στο Instagram του Gazzetta φιλοξενήθηκε ένα post-race show, μία εκτενής συζήτηση για όσα συνέβησαν στην Αυστραλία, τους λόγους που οδήγησαν σε αυτά αλλά και όσα περιμένουμε στη συνέχεια.

Πάνος Σεϊτανίδης και Τάκης Πουρναράκης αντάλλαξαν απόψεις και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, σχετικά με την τρίτη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί!

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!