Η Can-Am επιστρέφει στους δύο τροχούς (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Can-Am επιστρέφει στους δύο τροχούς (vid)
Η θρυλική καναδική εταιρεία είναι έτοιμη να επιστρέψει στις μοτοσικλέτες μέσω ηλεκτροκίνησης.

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ίσως αμυδρά τη δεκαετία του 1970 τις θρυλικές αγωνιστικές Can-Am να κυριαρχούν στα πρωταθλήματα Motocross και Enduro. Ιδιαίτερα στην Αμερική και τον Καναδά οι πανίσχυρες μοτοσικλέτες είχαν κάνει αίσθηση και κατάφεραν για λίγα χρόνια να κυριαρχήσουν. Πίσω από την Can-Am υπήρχε ο κολοσσός τότε της Bombardier η οποία συνεχίζει μέχρι και τις μέρες μας να στηρίζει την Can-Am.

Can Am

Η Can-Am ωστόσο, από το 2006 έχει κάνει αποκλειστική στροφή προς τα τρίτροχα και τα τετράτροχα μοντέλα, κυρίως ATV και UTV, έχοντας απαρνηθεί τις μοτοσικλέτες εδώ και πολλά χρόνια. Η Can-Am ωστόσο ποτέ δεν αποτίναξε το δίτροχο DNA της και από ότι φαίνεται ωρίμασε η στιγμή να επιστρέψει στις μοτοσικλέτες. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία πρόσφατα κάνοντας γνωστό ότι μέχρι το 2024 θα έχει τουλάχιστον τρεις νέες μοτοσικλέτες στην γκάμα της, μόνο που αυτές θα είναι ηλεκτρικές!

Can Am

Η Can-Am βρήκε την ευκαιρία μέσω της ηλεκτροκίνησης να επιστρέψει στις μοτοσικλέτες. Τα τρία μοντέλα που ανακοίνωσε είναι από διαφορετικές κατηγορίες με μία στην κατηγορία των naked, μία στην κατηγορία των enduro και μία στην κατηγορία των roadster. Τεχνογνωσία για την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσικλετών η Can-Am θα αντλήσει από την μικρή εταιρεία Alta την οποία είχε εξαγοράσει πίσω στο 2019 μέσω του ομίλου BRP (Bombardier). Τα μοναδικά στοιχεία που μπορούμε να διακρίνουμε από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η καναδική φίρμα είναι μια τεράστια TFT οθόνη πληροφοριών και ένα μονόμπρατσο ψαλίδι.

Can Am

Ο CEO της BRP, Χοσέ Μποσολί σχολίασε για την επιστροφή της Can-Am: «Η βιομηχανία της μοτοσικλέτας αλλάζει προς την ηλεκτροκίνηση και βρήκαμε την ευκαιρία να ανακτήσουμε την μοτοσικλετιστική μας κληρονομιά και να μπούμε πάλι σε αυτήν την αγορά. Αυτή η νέα κατηγορία είναι πολύ σημαντική για εμάς και είμαστε ενθουσιασμένοι ότι η Can-Am θα έχει τις πρώτες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες του ομίλου BRP. Πολλοί από εμάς έχουμε ακόμα αναμνήσεις από τα χωμάτινα μοντέλα μας και τώρα ανυπομονούμε να χτίσουμε την πλούσια ιστορία της Can-Am με μια εντυπωσιακή νέα γενιά ηλεκτρικών μοτοσικλετών».

Υπομονή μέχρι το 2024 για να δούμε τους σοβαρούς ανταγωνιστές της Zero Motorcycles και της LiveWire.

Η παρουσίαση του πλάνου της Can-Am.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!