Κόντρα δύο πρωταθλητών με Ferrari και Kawasaki (vid)

Κώστας Παστρίμας
Κόντρα δύο πρωταθλητών με Ferrari και Kawasaki (vid)
Οι δύο κορυφαίοι Τούρκοι αναβάτες, Σοφούογλου και Ραζγκατλίογλου, τα «στήνουν» στη μεγαλύτερη γέφυρα της γειτονικής χώρας.

Η σχέση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Superbike Τοπράκ Ραζγκατλίογλου με τον συμπατριώτη του Κενάν Σοφούογλου είναι πολλή στενή καθώς ο παλαίμαχος, πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport 600, ήταν η μεγάλη έμπνευση για τον Τοπράκ να κατακτήσει τον κόσμο με την Yamaha. Οι δύο Τούρκοι αναβάτες έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν έχοντας πολλές κοινές ώρες προπόνησης τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Toprak

Οι δύο αναβάτες για τις ανάγκες μιας προωθητικής ενέργειας, βρέθηκαν στην μακρύτερη γέφυρα του κόσμου με σύστημα αναρτήσεων, την Canakkale 1915 η οποία βρίσκεται στο Στενό των Δαρδανελίων οδηγώντας δύο εντελώς διαφορετικά οχήματα. O Σοφούογλου είχε στη διάθεσή του μια Kawasaki H2R των 300 ίππων, ενώ ο Ραζγκατλίογλου δεν ήταν με μοτοσικλέτα, αλλά με ένα αυτοκίνητο και μάλιστα όχι οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Ο Τούρκος πρωταθλητής βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari SF90 των 1.000 ίππων!

Η ιδιαίτερη αυτή κόντρα είχε μήκος 2 χιλιόμετρα στην γέφυρα των 4,6 χιλιομέτρων και στο ξεκίνημα η Ferrari πήρε κεφάλι. Από το μισό της διαδρομής και μετά όμως η Kawasaki ανέκτησε το χαμένο έδαφος και τελικά πέρασε μπροστά κερδίζοντας σχετικά εύκολα τον αγώνα. Ο Σοφούογλου μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει τα 300Km/h, ενώ τα δύο οχήματα έκαναν τα 0-100Km/h σε περίπου 2 δευτερόλεπτα!

Toprak

Η γέφυρα Canakkale 1915 άνοιξε τον Μάρτιο του 2022 και πήρε το όνομά της από τη διάσημη μάχη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου Canakkale Naval Victory η οποία έγινε ακριβώς 107 χρόνια πριν. Τα εγκαίνια της γέφυρας έγιναν από τους δυο πιο διάσημους ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Τουρκία με τον Σοφούογλου μάλιστα να είναι εκτός από μάνατζερ του Ραζγκατλίογλου και βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου.

Απολαύστε την ξεχωριστή αυτή «κόντρα» της Kawasaki και της Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!