Eκλογές 2019: Τι ώρα θα μεταδοθεί το exit poll και το 1ο εκλογικό αποτέλεσμα

Gazzetta team
Eκλογές 2019: Τι ώρα θα μεταδοθεί το exit poll και το 1ο εκλογικό αποτέλεσμα
Μέχρι τις 21:00 θα έχει δοθεί η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές.

Από τις 7:00 σήμερα το πρωί προσέρχονται στις κάλπες οι Έλληνες ψηφοφόροι προκειμένου ν΄ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ρίχνοντας την ψήφο τους στο κόμμα και τους υποψηφίους βουλευτές της επιλογής τους, για τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές από το υπουργείο Εσωτερικών, η εκλογική διαδικασίαεξελίσσεται ομαλά, με τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου να φτάνουν τους 9.903.864, με τους 2.312.930 να είναι είναι άνω των 71 ετών και 577.771 να ψηφίζουν για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις της Singular Logic, μέχρι τις 21:00 θα έχει δοθεί μία ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αλλά και για το ενδεχόμενο ή όχι αυτοδυναμίας και τις έδρες που αναμένεται να καταλάβουν τα κόμματα στη νέα Βουλή που θα προκύψει.

Να σημειώσουμε πως οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών για το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές 2019 αναμένονται από υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Να τονίσουμε πως έως τις 23.00 αναμένονται να υπάρξουν οι πρώτες ασφαλείς σταυροδοσίες για τους υποψηφίους βουλευτές ανά περιφέρεια.

Εξάλλου, στις 19:00 το απόγευμα θα μεταδοθούν από τα τηλεοπτικά κανάλια το exit poll. Το exit poll των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου θα είναι κοινό για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας αλλά και την ΕΡΤ.

Πηγή: reader.gr