ΚΙΝΑΛ: Αποχωρήσεις στελεχών μετά τη ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου

Gazzetta team
ΚΙΝΑΛ: Αποχωρήσεις στελεχών μετά τη ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Κίνημα Αλλαγής μετά τη ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, που οδήγησαν στην αποχώρηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί παρελθόν για το ΚΙΝΑΛ και η αποχώρηση του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κίνηση Γεννηματά να του προτείνει την τελευταία θέση στο Επικρατείας, μία μέρα πριν τον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη ρήξη των σχέσεων Γεννηματά-Βενιζέλου λέγοντας πως έπρεπε να είχε αποφευχθεί: «Ήταν μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές. Αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειαζόμαστε ενότητα ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ενότητα όμως σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της. Οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τη γνήσια αγωνία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για το παρόν και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων από το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένος από τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του Κώστα Σημίτη στο ΣΚΑΙ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν περίμενε την κίνηση Γεννηματά που έθεσε ουσιαστικά εκτός ΚΙΝΑΛ τον κ. Βενιζέλο, ειδικά εν μέσω εκλογών και μάλιστα δήλωνε σε συνεργάτες του «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος».

Επίσης ο Μάνος Επιτροπάκης ανακοίνωσε μέσω των social media πως αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ΚΙΝΑΛ και επιτέθηκε προσωπικά στην κυρία Γεννηματά χαρακτηρίζοντας «αισχρή» την απόφασή της.

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ανάρτησε στα social media.

Υπενθυμίζεται πως η Φώφη Γεννηματά έθεσε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη και πρότεινε την «τελευταία τιμητική θέση» στον Βαγγέλη Βενιζέλο, που αρνήθηκε και αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ.

Καμίνης: Δεν είχα σκεφτεί ούτε είχα συζητήσει να είμαι επικεφαλής του Επικρατείας

«Δεν το είχα σκεφτεί και δεν το είχα συζητήσει», απάντησε ο Γιώργος Καμίνης στο εάν γνώριζε ότι η Φώφη Γεννηματά θα τον τοποθετήσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «ήταν μεγάλη έκπληξη που μου ανατέθηκε η θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ. Δεν το είχα σκεφτεί και δεν το είχα συζητήσει, η μέριμνά μου ήταν οι ευρωεκλογές».

«Δεν παραιτούμε από θέσεις ευθύνης τόσο σημαντικές, μου ανετέθη αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι τέλος γιατί αυτό έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου» ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Παράλληλα τόνισε πως η κίνηση της κυρίας Γεννηματά «αποβλέπει στο να επανασυνδεθούμε με αυτό το υπόγειο ρεύμα των 212.000 ανθρώπων που μας ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και προέκριναν ένα άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τον ίδιο στα θετικά των ευρωεκλογών ανέφερε ότι ήταν η ήττα της ακροδεξιάς καθώς αν συνεχιζόταν η ανοδική της τάση θα είχαμε τρίτη διερευνητική εντολή στα χέρια της Χρυσής Αυγής.

«Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα της ΝΔ», είπε, εμείς έχουμε τον χώρο μας και σε αυτόν πάμε να κυριαρχήσουμε. «Είμαστε ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα αρχών» τόνισε επίσης.

«Στον δήμο της Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με βοήθησε καθόλου, δεν συνεργάστηκα καθόλου μαζί του, αντιθέτως συγκρούστηκα και με αυτόν και με τη δεξιά», είπε αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός.

Σε ερώτηση για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου δήλωσε «δεν πιστεύω ότι όλα κρίνονται από την παραμονή η την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου. Αναρωτήθηκε που θεμελιώνουν την άποψή τους αυτοί που λένε ότι το ΚΙΝΑΛ βάζει πλώρη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: reader.gr