Προβάδισμα 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Gazzetta team
Προβάδισμα 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Marc, ενώ στις 6,7 μονάδες βρίσκεται η διαφορά στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Με περισσότερες από 7 μονάδες εμφανίζεται να προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των Ευρωεκλογών σε μια εβδομάδα από σήμερα.

Δύο οι νέες δημοσκοπήσεις, από Metron Analysis για το Βήμα και από Marc για το Πρώτο Θέμα, με τα ευρήματα, να μοιάζουν αρκετά.

Στην έρευνα της Metron Analysis, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 30,3%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,6% με την μεταξύ τους διαφορά στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες. Στην 3η θέση εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,3% και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 3,9%. Η Ελληνική Λύση με 1,7% και η Ένωση ΠΚεντρώων με 1,4% βρίσκονται πιο κοντά από τους υπόλοιπους στην εκπροσώπησή τους στην Ευρωβουλή και πάλι όμως, αρκετά μακριά.

Στην πρόθεση ψήφου που δημοσιεύει η Marc μέσω του Πρώτου Θέματος, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 30,6% έναντι 23,1% διαφορά δηλαδή 7,5 μονάδων. Ακολουθεί και πάλι στην 3η θέση το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,3%. Ελληνική Λύση και Ένωση Κεντρώων είναι αρκετά κοντά στην εκπροσώπησή τους με 2,5% και 2% αντίστοιχα.

Πηγή: reader.gr