Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Κρυφή σας φαντασίωση το τέταρτο μνημόνιο

Gazzetta team
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Κρυφή σας φαντασίωση το τέταρτο μνημόνιο
Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως «κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν είχε, στα οκτώ χρόνια της κρίσης, μαζεμένες τόσες θετικές εξελίξεις για την οικονομία» απέστειλε το πρωί της Πέμπτης, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για την οικονομία και τη συμφωνία του Eurogroup.

Με τα λόγια «Κύριε Μητσοτάκη, θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή την πρωτοβουλία να κάνουμε αυτή τη συζήτηση στη Βουλή», ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός για να συνεχίσει: «Εκφράζω τη χαρά μου ότι ιδίως αυτά τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν είχε άλλος πρωθυπουργός την ευκαιρία να έχει τόσες μαζεμένες θετικές ειδήσεις για την οικονομία».

«Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει άρδην», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, για να επισημάνει πως «μεταμνημονιακά, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, η Ελλάδα και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή». «Η Ελλάδα βγαίνει αμετάκλητα και με ασφάλεια από το πρόγραμμα. Εκείνο στο οποίο τρεις δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν, εμείς το πετύχαμε», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο από τα πρώτα λεπτά της εισήγησής του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Παραλάβαμε μια κατάσταση δραματική, πετύχατε το απόλυτο φιάσκο στα δημοσιονομικά, ενώ μιλούσατε για success story. Το τι παραλάβαμε με το τι πετύχαμε μπορεί να συγκριθεί όπως η μέρα με τη νύχτα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τους καταλόγισε πως «το τέταρτο μνημόνιο είναι κρυφή τους φαντασίωση και πως επιδιώκουν τη μιζέρια».

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν είσαστε θαρραλέος, γιατί δεν έχετε το πολιτικό σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα αλλάζουν. Και αυτή η απώλεια του πολιτικού σας σθένους σε λίγο θα γίνει πολιτικό θράσος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην έλευση του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα και δη στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ήταν αδιανόητη η επίθεσή σας στον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. Όσα εκείνος είπε, κατεδάφισαν το πολιτικό σας αφήγημα. Ο Μοσκοβισί μίλησε από εδώ μέσα (σ.σ. Βουλή) για «πεντακάθαρη» έξοδο.

«Κάνετε λόγο για ψεύτες. Για εσάς είναι όλοι ψεύτες. Πολύ ωραία γραμμή έχετε αναλάβει κύριε Μητσοτάκη. Συγχαρητήρια σε εσάς και σε όσους σας συμβουλεύουν», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, για να καταγγείλει στη συνέχεια πως «Επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων. Σας αφορά μόνο η πολιτική σας επιβίωση. Πήγατε στο Βερολίνο για να πείσετε τη Μέρκελ να εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής των συντάξεων. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Θα σας πάρει χαμπάρι και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης», κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε «Επιλέξατε τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Γίνεστε πιο ακροδεξιός και από τον ακροδεξιό Ορμπάν, εδώ όμως είναι Ελλάδα».

«Είσαστε ένα πολιτικό κατασκεύασμα επιχειρηματικών συμφερόντων», κατήγγειλε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis.

«Η Ελλάδα του χθες, της ασυδοσίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τελείωσε. Κύριε Μητσοτάκη, πάρτε το χαμπάρι. η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω, στέκεται στα πόδια της και φεύγει προς τα εμπρός», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: insider.gr