Ο Τσίπρας έβαλε γραβάτα για πρώτη φορά στα χρονικά (pics)

Gazzetta team
Ο Τσίπρας έβαλε γραβάτα για πρώτη φορά στα χρονικά (pics)
Ο Αλέξης Τσίπρας το προανήγγειλε στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. «Δεν θα την γλιτώσω. Την γραβάτα θα την φορέσω» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την ενημέρωση του Προκόπη Παυλόπουλου για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα έγινε πράξη στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο αίθριο του Ζαππείου.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην κοινή συνεδρίαση των ΚΟ με μπορντό γραβάτα για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα! Μάλιστα ξεκινώντας την ομιλία του είπε «τα στοιχήματα είναι υλοποιούνται».

Ο Τσίπρας είχε συσχετίσει την... γραβάτα που παραδοσιακά αρνούνταν να φορέσει με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Και αν και η συμφωνία που έγινε στο Eurogroup για το χρέος δεν έχει την παραμικρή σχέση με εκείνη που φανταζόταν ο Αλέξης Τσίπρας όταν αναλάμβανε τη συγκεκριμένη δέσμευση, η επικοινωνία είναι... επικοινωνία.

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στη γραβάτα και στον χρόνο που θα την φορέσει, μια μέρα πριν κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, στη χαλαρή συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ξένων και ελληνικών ΜΜΕ σε εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας.

Συχνά – πυκνά του το θύμιζαν στα ταξίδια του στο εξωτερικό, προτρέποντάς τον να βάλει γραβάτα. Τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή του, ο Ματέο Ρέντσι, ως πρωθυπουργός της Ιταλίας τότε, του χάρισε μια γραβάτα της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ.