Χατζηδάκης: «Μετά το 3ο Μνημόνιο έρχεται το 4ο»

Gazzetta team
Χατζηδάκης: «Μετά το 3ο Μνημόνιο έρχεται το 4ο»
«Μετά το 3ο Μνημόνιο έχουμε το 4ο Μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, προσθέτοντας πως «δεν πείθει κανέναν ο κ. Τσίπρας όταν πηγαίνει στο Καστελόριζο για πανηγύρια».

«Τα νέα μέτρα έχουν ψηφιστεί ήδη. Μετά το 3ο Μνημόνιο έχουμε το 4ο Μνημόνιο. Με περικοπή ενός μισθού με τη μείωση του αφορολόγητου για τους εργαζομένους. Με περικοπή μίας έως τριών συντάξεων για τους συνταξιούχους. Αυτά θα εφαρμοστούν 1/1 του ’19 και 1/1 του ’20. Επιπλέον, έχουμε το Υπερταμείο για 98 χρόνια, εποπτεία στις τράπεζες για 35 χρόνια, και δέσμευση για πλεονάσματα 3,5% μέχρι το ’22, και μετά 2,2% μέχρι το 2060» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

«Όλα αυτά είναι με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και ο κόσμος πλέον τα ξέρει. Δεν πείθει, λοιπόν, κανέναν ο κ. Τσίπρας όταν πηγαίνει στο Καστελόριζο για πανηγύρια. Αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ καλή στα πανηγύρια, αλλά καλό θα ήταν μήπως ασχοληθεί και λίγο με τα προβλήματα» προσθέτει.

Σχετικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Χατζηδάκης εκφράζει τη άποψη ότι ελάφρυνση με την έννοια του «κουρέματος» δεν θα υπάρξει, ενώ εξηγεί ότι «η συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια, αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τα επιτόκια κ.λπ.». «Και εμείς παλεύαμε γι’ αυτά, και αυτά λέγαμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούν να επιτευχθούν τότε που μίλαγε για “απεχθές και επονείδιστο Χρέος”» σημειώνει.

Σημειώνει πως ειδικά τους επόμενους μήνες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, εξηγώντας πως «ενδεχομένως ο κ. Ερντογάν να εκτιμά ότι μια ταπείνωση της Ελλάδας ευνοεί την προεκλογική καμπάνια του».

Με αφορμή το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «κατώτερη των περιστάσεων, που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα», ενώ για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, συνιστά «σύνεση και αυτοσυγκράτηση για να μην έχουμε κλιμάκωση και μια γενικευμένη ανάφλεξη που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή».