«Γελοία η αριθμητική των δανειστών» σύμφωνα με τον Βαρουφάκη

Gazzetta team
«Γελοία η αριθμητική των δανειστών» σύμφωνα με τον Βαρουφάκη
Απάντηση σε όσους ισχυρίζονται πως χρέωσε με πολλά δισ. παραπάνω την Ελλάδα με τη διαπραγμάτευση του 2015 δίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα το οποίο συνοδεύεται από σαρκαστικό σκίτσο με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως «το 2015 η τρόικα έκανε τα πάνδεινα για να επεκτείνει την χρεοκοπία του κράτους μας εμποδίζοντας την αναδιάρθρωση χρέους που είχαμε εκλεγεί να απαιτήσουμε.

Ο μόνος τρόπος για να πετύχουν τον στόχο τους ήταν ένα νέο τεράστιο δάνειο – το οποίο όμως έλεγαν ότι… δεν χρειαζόταν.

Η τακτική που επέλεξαν ήταν ο εικονικός πνιγμός της χώρας ώστε να υποκύψει η κυβέρνηση, να απομακρυνθεί ο υπουργός οικονομικών που απαιτούσε μεγάλη αναδιάρθωση χρέους (αντί για νέο δάνειο), και να χρεώσουν σε εκείνον το ύψος του νέου δανείου που εκείνοι επέβαλαν – καθώς και το μέσο με το οποίο το επέβαλαν (δηλαδή το κλείσιμο των τραπεζών)».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, «αυτό είναι το λεγόμενο “Κόστος Βαρουφάκη”: η κυνική προσπάθεια της τρόικας να φορτώσει το μνημονιακό δάνειο (με το οποίο θα επέκτειναν άλλη μια φορά την χρεοδουλοπαροικία μας) στον μόνο υπουργό οικονομικών που είπε “όχι” σε νέο μνημονιακό δάνειο (εμμένοντας στην αναδιάρθρωση χρέους )».

«Κάθε φορά που μιλούν για “Κόστος Βαρουφάκη” ο πραγματικός τους στόχος είναι να λοιδορήσουν τον λαό που τους είπε ΟΧΙ στοχοποιώντας τον υπουργό οικονομικών που τίμησε εκείνο το ΟΧΙ» γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καταλήγει: «Με τιμούν βαθύτατα με αυτή την ταύτιση. Καλωσορίζω το μένος τους. Χαμογελώ με την αστεία αριθμητική τους».

Πηγή: insider.gr