«Ο Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που φτωχοποιεί τη χώρα»

Gazzetta team
«Ο Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που φτωχοποιεί τη χώρα»
Στο ορόσημο της επανίδρυσης της νεολαίας του κόμματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, ενώ εξαπέλυσε και σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως ηγείται μιας ανίκανης παρέας που φτωχοποιεί τη χώρα.

«Πριν 18 μήνες αναγκάστηκα να πάρω μια τολμηρή, αλλά δύσκολη απόφαση να καταργήσω την ΟΝΝΕΔ στην προηγούμενή της μορφή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως, διαβάζοντας των απολογισμό εργασιών της νεολαίας του κόμματος, αισθάνεται δικαιωμένος γι’ αυτή του την απόφαση.

«Η αλληλεγγύη είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ελευθερίας. Δεν χαρίζουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στην Αριστερά», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας τη γέφυρα και με το πρόσφατο προσυνέδριο του κόμματος στα Γιάννενα. Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε ότι για τη ΝΔ, η περαιτέρω πολιτική διείσδυση στη νεολαία αποτελεί στρατηγικό στόχο, ενώ είπε ότι ο πολιτικός λόγος του κόμματος θα πρέπει να «κάνει γκελ» στους νέους ανθρώπους. «Εμείς μιλάμε για δουλειές, για ευκαιρίες για όλους, για πανεπιστήμια με διασύνδεση με την αγορά εργασίας, για ατζέντα που έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ προσέθεσε ότι το να παίρνει κανείς αποστάσεις από την πολιτική σήμερα δεν είναι η λύση.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι η ΔΑΠ είναι πάντα πρωτοπόρα, λέγοντας πως θέλει μια φοιτητική οργάνωση που θα είναι ιδεολογικά πρωτοπόρα, πολιτικοποιημένη και θα αγωνίζεται για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Η πιο σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι η εικόνα που κυριαρχει. στη χώρα», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «ηγείται μιας ανίκανης παρέας που έχει φτωχοποιήσει τη χώρα». Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας άγεται και φερεται από τις συνιστώσες του και, όταν δεν μπορεί να κυβερνήσει, πολώνει, ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και λεει συνεχώς ψέματα. «Αν πίστευε στο success story του, δεν θα το έκανε αυτό. Το κάνει γιατί γνωρίζει τα αδιέξοδα, στα οποία έχει οδηγήσει», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας πως, όποτε χρειάζεται, ο κ. Τσίπρας θα παίρνει σκληρή πολιτική απάντηση και στη Βουλή και στην κοινωνία, προσθέτοντας πάντως πως θα πρέπει η ΝΔ να έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον.

Πηγή: reader.gr