Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!

FOLLOW US

Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!
BWIN stripe gif

Αποχωρήσεις, περιοδείες και ζυμώσεις στην κεντροαριστερά

Gazzetta team
Αποχωρήσεις, περιοδείες και ζυμώσεις στην κεντροαριστερά
Μια αποχώρηση - αυτή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου - από την κούρσα για την ηγεσία του νέου φορέα στον προοδευτικό χώρο σημάδεψε τη χθεσινή μέρα, ενώ απομένει λιγότερο από ένα μήνας για να στηθούν οι κάλπες.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας για την αποχώρησή του από την κούρσα και το ερώτημα που συνοδεύει την αποχώρησή του αφορά το εάν ο ίδιος προτίθεται να εκφραστεί δημοσίως υπέρ ενός υποψηφίου στο δρόμο για την ηγεσία του νέου φορέα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε συγκεντρώσει 12,000 ψήφους στην εσωκομματική εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2015 - αριθμό που τον είχε κατατάξει στην τρίτη θέση της κούρσας, λίγες ψήφους πίσω από τον δεύτερο, Ανδρέα Λοβέρδο. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος πάντως διαθέτει μηχανισμό μέσα στο ΠΑΣΟΚ και είναι προφανές ότι ενδεχόμενη δημόσια τοποθέτησή του υπέρ ενός υποψηφίου, μπορεί να προσφέρει έξτρα ψήφους στο δρόμο για την ηγεσία.

Στο μεταξύ δημοσιεύματα που θέλουν τη Φώφη Γεννηματά εκλεκτή (για διαφορετικούς λόγους) της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, γεγονός που σχολιάστηκε από την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. “H ΑΥΓΗ μας κατηγορεί ότι θέλει Φώφη η Νέα Δημοκρατία και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ότι την εκλογή της Φώφης θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι γιατί στην ουσία δεν θέλουν και οι δυο και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, την εκλογή μου;» είπε η Φώφη Γεννηματά στο δημαρχείο της Νάξου. «Μα γιατί θα τους χαλάσουμε τη σούπα του μικρού δικομματισμού. Γιατί θα γίνουν οι επόμενες εκλογές ντέρμπι για τρεις. Γιατί η δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε (ραδιο 247) ότι για να αναδειχθούν οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τα συμφωνηθέντα debates, ασκώντας εμμέσως κριτική στη Φώφη Γεννηματά, που επέλεξε να μην προσέλθει στην τηλεμαχία που πραγματοποιήθηκε στο Action 24. “Eλπίζω ότι θα γίνουν debate όπου θα έρθουν όλοι και δε θα βρουν κάποια δικαιολογία και δε θα έρθουν. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, που σήμερα επισκέπτεται τα Ιωάννινα και θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα αλλά και τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι πιθανότερες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση των δυο τηλεμαχιών είναι η 30η Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη και η 6η Νοεμβρίου για την Αθήνα, μια εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών. Τα διαδικσταικά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες, ενώ όπως έχει συναποφασιστεί, συντονιστής των δυο αναμετρήσεων θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Κριτική στην τακτική της Φώφης Γεννηματά άσκησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας ότι εάν η παράταξη θέλει να ξαναχτυπηθεί επί ίσοις όροις με τη ΝΔ, δεν θα πρέπει να επιμείνει στις ίσες αποστάσεις με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να πάρουμε το στρατηγικό μας χώρο πίσω κι όχι να είμαστε τεταρτοπέμπτοι και να λέμε ίσες αποστάσεις», είπε ο κ. Ανδρουλάκης από την Κατερίνη όπου περιόδευσε, υπενθυμίζοντας πάντως τη θέση του για νέο, ενιαίο φορέα, λέγοντας ότι δεν προτίθεται «να ηγηθεί μιας πολυκομματικής βαβέλ όπου δεν θα υπάρχει συνεννόηση». Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στο Βόλο και στα Τέμπη.


Πηγή: reader.gr