Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε με 14 δάχτυλα στα χέρια (pics)

Gazzetta team
Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε με 14 δάχτυλα στα χέρια (pics)
Όσο παράξενο και αν ακούγεται, όντως συνέβη και πριν από λίγες ημέρες έκανε επέμβαση, προκειμένου να της αφαιρεθούν 4 από αυτά.

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη επέμβαση κλήθηκε να κάνει μία ομάδα γιατρών πριν από λίγες ημέρες στο Κεντρικό Νοσοκομείό του Shenyang Medical College, στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Το περιστατικό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν ένα κοριτσάκι τριών ετών, το οποίο είχε γεννηθεί με 14 δάχτυλα στα χέρια, εκ των οποίων τα δύο ήταν κολλημένα μεταξύ τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Κίνα, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και σε προγόνους της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία όμως δεν είχε τα χρήματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την ιδιομορφία της μικρής.

Μέχρι που η περίπτωσή της έφτασε στον γιατρό Ζαν Ζιε, ο οποίος ανέλαβε να κάνει την επέμβαση και να της αφαιρέσει τα έξτρα δάχτυλα.

«Ήταν περίπλοκο το χειρουργείο, καθώς δεν ήταν εύκολο να καταλάβεις ποιο έπρεπε να κρατήσουμε και ποιο να αφαιρέσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στην θέση των κομμένων δάχτυλων, τοποθετήθηκαν σίδερα τα οποία θα οδηγήσουν αυτά που διατηρήθηκαν στην σωστή τους κατεύθυνση όσο θα μεγαλώνουν.

«Έχει περάσει ένα μήνες από τότε που έγινε η επέμβαση. Το κορίτσι ήρθε μετά από δύο εβδομάδες για να της αφαιρέσουμε τα ράμματα. Και εμείς, αλλά και η οικογένειά της, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο γιατρός, ο οποίος είναι αισιόδοξος οτι σε λίγο καιρό η μικρή θα χειρίζεται τα χέρια της, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της.