Νέο ρεκόρ Γκίνες: Ο άνθρωπος που έχει υποδυθεί τον Super Mario 100 φορές (vids)

Gazzetta team
Νέο ρεκόρ Γκίνες: Ο άνθρωπος που έχει υποδυθεί τον Super Mario 100 φορές (vids)
Ο Τσαρλς Μάρτινετ έχει υποδυθεί τον ίδιο ήρωα video games περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλον.

Η πρόσφατη κυκλοφορία του παιχνιδιού «Super Smash Bros. Ultimate» σήμανε την 100η φορά που ο Τσαρλς Μάρτινετ δάνεισε τη φωνή του στον Super Mario, τον εμβληματικό ήρωα της Nintendo.

Και με την αφορμή αυτή το Βιβλίο Γκίνες του απένειμε το ρεκόρ του ανθρώπου που έχει υποδυθεί τον ίδιο ήρωα βιντεοπαιχνιδιών περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλον, και γύρισε μαζί του το ακόλουθο podcast γεμάτο από ενδιαφέροντα trivia για τους φαν του μυστακοφόρου υδραυλικού.

Εκτός από τη φωνή του Mario, ο Μάρτινετ έχει κάνει και τις φωνές των Luigi, Warlio, Waluigi και άλλων χαρακτήρων στα παιχνίδια της Nintendo.

Η ακρόαση που του έδωσε τη δουλειά έγινε το 1992 στη CES, την περίφημη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας. Το πρώτο video game με τη φωνή του ως Mario ήταν το «Mario’s Game Gallery» που κυκλοφόρησε το 1995 για PC, αν και το μεγάλο break ήρθε την επόμενη χρονιά με το «Super Mario 64».

Και από τότε δεν έχει υπάρξει παιχνίδι «Mario Bros», «Mario Kart» «Mario Tennis» κλπ, που να μην περιλαμβάνει τον Τσαρλς Μάρτινετ.

Πηγή: reader.gr