Τα 5 πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου σε μια χειμερινή εκδρομή (pics)

Γιάννης Κονταξής
Τα 5 πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου σε μια χειμερινή εκδρομή (pics)
Πριν ξεκινήσεις να πας μια εκδρομή, φτιάχνεις την βαλίτσα με προσοχή. Και εμείς φροντίζουμε να μην ξεχάσεις τίποτα.

Φτάσαμε αισίως στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και παρότι δεν έχουν «ασπρίσει» όλες οι βουνοκορφές, ο καιρός είναι ιδανικός για να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας εκδρομές.

Οι τυχεροί που έχετε κρατήσει μέρες άδειας, θα τις «κολλήσετε» όλες μαζί και εκεί κοντά στις γιορτές μπορεί να λείπετε και για καμιά βδομάδα. Οι υπόλοιποι θα βολευτούμε με τριήμερες και μονοήμερες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς. Πάντως, και οι μεν και οι δε αναμένεται να περάσουμε εξίσου καλά μιας και ο συνδυασμός κρύο-βουνό-τζάκι είναι ίσως καλύτερος ακόμα και από θάλασσα!

Βέβαια, ένα συχνό λάθος που κάνουμε πάντα σε τέτοιες εκδρομές είναι η λανθασμένη επιλογή ρούχων και παπουτσιών. Πόσες φορές έχετε πάει κάπου χωρίς να πάρετε ένα χοντρό παλτό ή ένα αθλητικό παπούτσι γιατί νομίζατε ότι δεν θα έχει πολύ κρύο ή ότι δεν θα χρειαστεί να έχετε πιο άνετο περπάτημα; Όλοι το έχουμε πάθει αυτό και μας χαλάει κάπως έτσι η διάθεση.

Για αυτό, εμείς εδώ στο Gazzetta αποφασίσαμε να σας πούμε ποια 5 πράγματα θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας σε μια εκδρομή.

Πουλόβερ και φούτερ για να νιώθετε μονίμως άνετοι και ζεστοί

Εντάξει, είναι κλασσικά πράγματα αυτά και δεν τα παραλείπουμε ποτέ από τη βαλίτσα μας, αλλά οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε γιατί πάντα βγάζεις ρούχα στην άκρη και πάντα φεύγεις ξεχνώντας κάτι. Και συνήθως πάντα ξεχνάς κάτι πολύ βασικό.

Παλτό και κασκόλ για στιλάτο ντύσιμο, αν πηγαίνετε σε πολύ κοσμικά μέρη

Αν είστε ο τύπος που, ακόμα και όταν πάει μια εκδρομή, προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια πάνω του και δεν χαλαρώνει λεπτό, τότε σίγουρα θα πρέπει να ντυθείτε και αναλόγως. Στιλάτα και προσεγμένα. Ένα ωραίο μακρύ παλτό και ένα όμορφο κασκόλ ήδη το ξέρετε ότι χαρίζει περισσότερο πάνω σας.

Μπουφάν (με ή χωρίς μανίκια, ναι!) για το κρύο

Ναι, κανείς δεν ξεχνά το μπουφάν. Σύμφωνοι. Αλλά το θέμα είναι τι μπουφάν παίρνεις μαζί σου. Θες κάτι που να σου ζεσταίνει το λαιμό; Θες κάτι που να μπορείς να βγάλεις τα μανίκια, αν για κάποιο λόγο ζεσταίνεσαι πολύ; Θες κάτι που να μην αφήνει να περνά ούτε σταγόνα νερού.

Τσάντα πλάτης για να κουβαλάς παντού τα πράγματα σου

Βιβλίο, φωτογραφική μηχανή, powerbank, φορτιστής, δίπλωμα, ταυτότητα, χαρτομάντιλα. Ως εδώ, έχουμε βάλει όλα τα απαραίτητα μέσα στην τσάντα. Αυτά που χρειάζεσαι σε κάθε εκδρομή. Όχι απλώς για να τα βολέψεις κάπου μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά για να τα έχεις συνεχώς πάνω σου, όταν κάνεις τον περίπατό σου στην εξοχή ή το χωριό. Θα σε βολέψει όσο δεν φαντάζεσαι!

Δύο ζευγάρια παπούτσια. Οπωσδήποτε.

Μην κάνεις το λάθος και πας χειμερινή εκδρομή με ένα ζευγάρι παπούτσια. Θα το μετανιώσεις. Κάποια λακούβα με νερά θα πατήσεις, πολύ χιόνι θα γεμίσει τα πόδια σου, κάπου θα χρειαστείς μποτάκι, ενώ κάπου αλλού αθλητικό. Βγαλμένες από τη ζωή αυτές οι εμπειρίες. Για αυτό πάρε και μποτάκι και casual αθλητικό μαζί σου. Να είσαι έτοιμος για όλα.

Η ανδρική συλλογή Tommy Hilfiger Sportswear Fall/Winter 18 γιορτάζει τα American Icons, κλείνοντας το μάτι στα signature στιλ του brand και δίνοντας ένα μοντέρνο twist στα αιώνια classics προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του σήμερα. Κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, όπως το Rugby shirt και το Puffer jacket, έχουν επανασχεδιαστεί σε oversized σιλουέτες και στρατιωτικές επιρροές.

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ζεστούς γήινους τόνους, glen check prints, κόκκινες, μπλε και λευκές γραμμές. Η συλλογή επανεξετάζει το πλούσιο αρχείο του brand, περιλαμβάνοντας seasonal statements όπως το heritage Tommy Οικόσημο, ένα λιοντάρι με σπαθί που περιβάλλεται από δάφνες, το οποίο πρωτολανσαρίστηκε το 1985 μαζί με το iconic flag logo του brand. Τα Iconic Αμερικανικά classics γίνονται πολύ-λειτουργικά και ευκολοφόρετα από τη μια περίσταση στην άλλη.Ο Tommy Hilfiger δεν ήθελε ποτέ να σχεδιάζει ρούχα που προορίζονταν για την εποχή τους και μόνο. Ήθελε και θέλει να σχεδιάζει ρούχα που προορίζονται για πάντα. Ρούχα που θα μπορούν να συνδυάζουν τις ανάγκες του τώρα με την αισθητική του αύριο, το κλασικό στυλ με το fashion όραμα του μέλλοντος. Και η ανδρική συλλογή Tommy Hilfiger Sportswear Fall/Winter 18 το πετυχαίνει στο έπακρο.

Η νέα χειμερινή σεζόν μπορεί να σε βρει πιο έτοιμο από ποτέ!

***Την ανδρική συλλογή Tommy Hilfiger Sportswear Fall/Winter 18 μπορείτε να τη βρείτε στα καταστήματα Tommy Hilfiger και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης (tommy.com)