Έκοψε τα burger και μέσα σε ένα χρόνο έχασε 65 κιλά (vid)

Gazzetta team
Έκοψε τα burger και μέσα σε ένα χρόνο έχασε 65 κιλά (vid)
Η εντυπωσιακή ιστορία επιτυχία της 30χρονης Αϊσάια Μάχφουντ από τη Μελβούρνη δείχνει πώς η ανθρώπινη θέληση ξεπερνάει όλα τα εμπόδια, ακόμα και αυτά που ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργεί στον εαυτό του.

Πριν δυο χρόνια, η κοπέλα ζυγίστηκε στα 131 κιλά έχοντας φθάσει στο απόγειο ενός διατροφικού εθισμού στα φαγητά KFC που την έκανε να λαμβάνει 2000 θερμίδες μυστικά κάθε μέρα στο αυτοκίνητό της.

Σήμερα έχοντας χάσει τα μισά από αυτά τα κιλά βλέπει τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ταξιδεύοντας τον κόσμο δίχως στρες.

"Έτρωγα με τρόπο συναισθηματικό. Πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές στη ζωή μου και νομίζω ότι το φαγητό ήταν ο βασικός μου τρόπος να τις αντιμετωπίσω", εξήγησε.

Και πρόσθεσε: "Ήμουν στον αυτόματο όταν έτρωγα. Δεν μου άρεσε ούτε καν η γεύση, την χρησιμοποιούσα μόνο για να μουδιάσω τα συναισθήματά μου".

Η 30χρονη δεν μπορούσε να περάσει με το αυτοκίνητό της από τα KFC και να μην σταματήσει για να παραγγείλει κάτι. Το έτρωγε όμως μυστικά στο αυτοκίνητό της και εν συνεχεία πήγαινε σπίτι για να μαγειρέψει υγιεινά δείπνα ενώπιον γνωστών και φίλων.

Η παχυσαρκία όμως είχε το δικό της κόστος. Όπως σημείωσε, κατέστη δύσκολο να ασκεί τα καθήκοντά της ως νοσοκόμα ενώ δεν ένιωθε αυτοπεποίθηση στο να δίνει στους ασθενείς της συμβουλές σχετικά με την υγεία τους.

Ο θάνατος όμως της μητέρας της το 2016 αποτέλεσε το καταλυτικό σημείο για την αλλαγή στη ζωή της. Θέλοντας πλέον να κάνει και τους δυο γονείς της που είχαν φύγει από τη ζωή περήφανους αποφάσισε να χάσει τα κιλά της και να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Κάνοντας επέμβαση κατά της παχυσαρκίας τον Ιούλιο του 2016, μπόρεσε μέσα σε ένα χρόνο να χάσει 65 κιλά! Πλέον πηγαίνει στο γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα και τρώει υγιεινά γεύματα χαμηλά σε υδατάνθρακες και υψηλά σε πρωτεΐνες.

Παράλληλα, έχει γίνει πιο δραστήρια και της αρέσει να εξερευνεί τη φύση, κάτι που πριν αδυνατίσει δεν μπορούσε να κάνει.

"Έχω σκαρφαλώσει σε πυραμίδες, έχω κάνει αναζητήσεις σε σπηλιές και αρχαία μνημεία ενώ έχω κάνει ακόμα και skydiving στο Μεξικό και καταδύσεις με αναπνευστήρα στην Ινδονησία και την Ταΐλάνδη", είπε χαρακτηριστικά.