Αιχμαλώτισαν κροκόδειλο-«γίγαντα» στη Σρι Λάνκα: Ζύγιζε ένα τόνο κι είχε μήκος 5,5 μέτρα (pics & vid)

Gazzetta team
Αιχμαλώτισαν κροκόδειλο-«γίγαντα» στη Σρι Λάνκα: Ζύγιζε ένα τόνο κι είχε μήκος 5,5 μέτρα (pics & vid)
Έκπληκτοι οι κάτοικοι ενός χωριού της Σρι Λάνκα διαπίστωσαν την παρουσία ενός πελώριου εγκλωβισμένου κροκόδειλου μέσα σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι κι αμέσως ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την ασφαλή απομάκρυνσή του.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα καταγράφηκαν σε χωριό της Σρι Λάνκα, όταν οι χωρικοί εντόπισαν έναν κροκόδειλο γίγαντα, μήκους 5,5 μέτρων, εγκλωβισμένο μέσα σε ένα μικρό αρδευτικό κανάλι, χωρίς να έχει την δυνατότητα να μετακινηθεί και να διαφύγει.

Αμέσως στο σημείο άρχισαν να συρρέουν εκατοντάδες ντόπιοι χωρικοί, που κοιτούσαν με δέος το παγιδευμένο φονικό ερπετό, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν οι προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του και την μεταφορά του σε ασφαλές σημείο, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Το εντυπωσιακό μέγεθος του ζώου, παρόλα αυτά, δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των ντόπιων, ενώ για την ακινητοποίηση του θεόρατου ερπετού απαιτήθηκε μέχρι κι η συνδρομή μπουλντόζας.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν και όσοι πλησίασαν το ακινητοποιημένο ζώο, βγάζοντας selfies σε απόσταση αναπνοής, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο τεράστιος κροκόδειλος μεταφέρθηκε στην καρότσα αγροτικού οχήματος, στο σημείο όπου ελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους για την μεταφορά του ζώου, το βάρος του ξεπερνούσε τον ένα τόνο, καθιστώντας το το μεγαλύτερο ερπετό που έχει καταγραφεί στο μικρό αλλά πολυπληθές νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού.