Το επικό μήνυμα ενός μαθητή στο σχολείο για το κινητό της μητέρας του (pic)

Gazzetta team
Το επικό μήνυμα ενός μαθητή στο σχολείο για το κινητό της μητέρας του (pic)
Το ερώτημα του δάσκαλου ήταν: «Πείτε μου μία ανακάλυψη που δεν σας αρέσει και γιατί».

«Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», λέει το γνωστό απόφθεγμα και ειδικά τα πιτσιρίκια ίσως θα πρέπει να τα ακούμε λίγο περισσότερο, μπας και γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι. Ειδικά οι γονείς που οι περισσότεροι έχουν χαθεί ανάμεσα στο στρες της δουλειάς και τα gadgets που έχουν γίνει, δυστυχώς, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Γιατί «δυστυχώς»; Πολύ απλά γιατί στρέφουμε σε αυτά την προσοχή μας, χάνοντας άλλα, σημαντικότερα πράγματα, όπως για παράδειγμα τα παιδιά μας και τις ποιοτικές ώρες που οφείλουμε να περνάμε μαζί τους.

Ίσως το παρακάτω περιστατικό να «ξυπνήσει» κάποιους, έστω και αν δεν συνέβη στην Ελλάδα, αλλά στις ΗΠΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, σε ένα σχολείο στην Λουιζιάνα, η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά της τάξης να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Πείτε μου ποια εφεύρεση δεν σας αρέσει καθόλου και γιατί».

Η απάντηση που έδωσε ένας πιτσιρικάς και έγινε viral, καθώς η συγκεκριμένη κυρία την ανέβασε στo Facebook ήταν η εξής...

«Αν έπρεπε να σας πω ποια εφεύρεση δεν μου αρέσει, θα σας έλεγα οτι δεν μου αρέσουν τα τηλέφωνα.

Δεν μου αρέσουν τα τηλέφωνα, επειδή οι γονείς μου είναι με το τηλέφωνο στο χέρι κάθε μέρα. Το τηλέφωνο είναι πολύ κακό συνήθειο. Μισώ το τηλέφωνο της μαμάς μου και εύχομαι να μην είχε ποτέ.

Αυτή είναι η εφεύρεση που δεν μου αρέσει
».

Μάλιστα, ο μικρός δεν έμεινε εκεί... Μετά το κείμενο, ζωγράφισε ένα smartphone με ένα μεγάλο Χ να το διαγράφει, ενώ δίπλα ακριβώς είχε ένα πρόσωπο που έλεγε: «Το μισώ».