Μαζί με τα δάση κάηκαν κι οι... φυτείες μαριχουάνας (vid)

Gazzetta team
Μαζί με τα δάση κάηκαν κι οι... φυτείες μαριχουάνας (vid)
Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την πολιτεία της Καλιφόρνια, εκτός από σοβαρές ζημιές σε σπίτια κι αγροκτήμτα, προκάλεσαν και την ολοκληρωτική καταστροφή των φυτειών μαριχουάνας για ιατρική χρήση.

Οι απώλειες και το συνολικό κόστος των πυρκαγιών που έπληξαν τη δυτική ακτή των ΗΠΑ φαίνεται πως δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα πλήρως.

Κι αυτό γιατί ακόμα και τώρα, μερικές εβδομάδες μετά το πέρασμα του πύρινου ολέθρου, οι κάτοικοι κι οι επαγγελματίες της Καλιφόρνια ακόμα μετρούν τις πληγές τους.

Αμπέλια, οπωρώνες, κτηνοτροφικές εκτάσεις και αγροτικά μηχανήματα έγιναν στάχτη, προκαλώντας οικονομική καταστροφή στους πληγέντες.

Όμως, σφοδρότερο ήταν το πλήγμα για όσους ασχολούνται με την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, καθώς σχεδόν ολόκληρη η φετινή παραγωγή έγινε παρανάλωμα του πυρός, με τους επαγγελματίες να έχουν φτάσει σε απελπιστική κατάσταση, καθώς βρίσκονταν μόλις λίγες μέρες μακρυά από τη φετινή συγκομιδή της σοδειάς.

Στο παρακάτω βίντεο, οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές για την καταστροφή που συντελέστηκε στην περιοχή αλλά και στις εν λόγω καλλιέργιες.