Ένας απέραντος σκουπιδότοπος στην Καραϊβική (pics & vid)

Gazzetta team
Ένας απέραντος σκουπιδότοπος στην Καραϊβική (pics & vid)
Μετά βίας αναγνωρίζει κανείς πια τον ωκεανό σε μία από τις πιο παρθένες περιοχές του πλανήτη, καθώς τα σκουπίδια που επιπλέουν φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι τον ορίζοντα.

Τραγικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε μία από τις πιο τουριστικέςπεριοχές του πλανήτη, καθώς το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης αποκτά μεγάλες κι επικίνδυνες διαστάσεις.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχθηκαν από το νησάκι Ροατάν, στα ανοιχτά της Ονδούρας, ούτε το φως του ήλιου δε μπορεί να περάσει ανάμεσα από το στρώμα σκουπιδιών που υπάρχει στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει κι ο βυθός του ωκεανού.

Πιστεύεται πως τα σκουπίδια, μεταξύ αυτών πλαστικές σακούλες, παιχνίδια, μπουκάλια και μαχαίρια, μεταφέρθηκαν στη θάλασσα από τη γειτονική Γουατεμάλα, η οποία πρόσφατα χτυπήθηκε από δυνατούς τυφώνες, καθώς οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν μετέφεραν στον Κόλπο του Μεξικό κάθε είδους ανθρώπινα απορρίμματα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο, που δημοσιοποίησε η φωτογράφος Caroline Power είναι γροθιάστο στομάχι, καθώς αποτυπώνουν μία εικόνα διαφορετική από αυτή που έχουν οι εκατομμύρια επισκέπτες των εξωτικών προορισμών της περιοχής.