Το διάγγελμα της Νανάς Παλαιτσάκη μάς... σήκωσε την τρίχα (vids)

Gazzetta team
Το διάγγελμα της Νανάς Παλαιτσάκη μάς... σήκωσε την τρίχα (vids)
Σε ένα 3λεπτο σημερινό της διάγγελμα η γνωστή δημοσιογράφος και πανελίστρια Νανά Παλαιτσάκη ρίχνει τα βέλη της στην υφήλιο για την αγνωμοσύνη προς την Ελλάδα, ενώ καταφέρνει να χωρέσει σε ένα συνειρμό περίπου 2.500 χρόνια ιστορίας.

Η Νανά Παλαιτσάκη ξεσπάθωσε κυριολεκτικά σήμερα στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, κατακεραυνώνοντας όσους θεωρεί υπαίτιους για την «υποδούλωση της πατρίδας στους τραπεζίτες».

Με έναν συνειρμό που ξεπερνάει σε έκταση τα βιβλία ιστορίας 12 σχολικών τάξεων, ξεκινάει από τη μάχη του Μαραθώνα και καταλήγει στη «σύγχρονη σκλαβιά» των Ελλήνων, αφού ξεπετάξει στα γρήγορα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, την επανάσταση του 1821, την εισβολή του Άξονα το 1940 και τη μάχη της Κρήτης το 1941.

Με αφορμή την προσεχή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καλεί τους Έλληνες «να παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια και να κρεμάσουν μεσίστιες της σημαίες, καθώς η χώρα εξακολουθεί να μην είναι ανεξάρτητη».

Βέβαια, τα μπέρδεψε λιγάκι σχετικά με τη μάχη του Μαραθώνα και το θρήσκευμα των ζωροαστρών Περσών, καθώς τους κατέταξε στο Ισλάμ, το οποίο δημιουργήθηκε μόνο... 1000 χρόνια αργότερα.

Ούτε βέβαια οι Αθηναίοι ήταν τόσοι όσοι αναφέρει (6.000), καθώς οι οπλίτες Αθηνών και Πλαταιών ήταν 10.000, αλλά αυτό αποτελεί πταίσμα μπροστά στο παραπάνω μαργαριτάρι...

Είναι, βέβαια, η δεύτερη φορά που η Νανά βρίσκεται στο επίκεντρο για τους λάθος λόγους. Είχε προηγηθεί η αμίμητη ατάκα κατά τη διάρκεια της κηδείας του Παντελή Παντελίδη, περί Pink Floyd, Franka Wright και David Gilmour.