Νοσοκόμα στην Κρήτη κάπνιζε και «έφαγε» πρόστιμο 100 ευρώ

Gazzetta team
Νοσοκόμα στην Κρήτη κάπνιζε και «έφαγε» πρόστιμο 100 ευρώ
Έφοδο στο νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) έκανε κλιμάκιο με επόπτη δημόσιας υγείας και δημοτική αστυνομία, ελέγχοντας τους χώρους των κλινικών.

Από την έφοδο αυτή "συνελήφθη" υπάλληλος να καπνίζει και της υποβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ, αλλά παράλληλα την «πλήρωσε» και η διευθύντρια κλινικής. Και το περίεργο για να μην πει κανείς το παράλογο αυτού του νόμου είναι, το, σε τί ευθύνεται η διευθύντρια που μπορεί να δούλευε στο γραφείο της αν κάποιος 100 μέτρα μακρύτερα κάπνιζε...

Αναφερόμενος στο συμβάν ο πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός είπε ότι « στην καθαρίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καθώς κάπνιζε εν ώρα εργασίας μέσα στην κλινική και στη διευθύντρια της κλινικής 500 ευρώ, όπως προβλέπεται από τον αντικαπνιστικό Νόμο, ανεξάρτητα αν καπνίζει ή όχι. Ακολούθησαν έλεγχοι και σε άλλες κλινικές αλλά δεν διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις».

Στο πλαίσιο του αντικαπνιστικού νόμου, στο Νομό Ηρακλείου βεβαιώθηκαν φέτος 12 παραβάσεις, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται όχι μόνο σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά και σε άλλους χώρους.Παράδειγμα οι... παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ).

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν ότι θα απαγορευτεί το κάπνισμα και στους ανοιχτούς παιδότοπους.