Εύβοια: Ύποπτος για εμπρησμό στα χέρια των αρχών (vid)

Gazzetta team
Εύβοια: Ύποπτος για εμπρησμό στα χέρια των αρχών (vid)
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, που μεταδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ανακρίνεται ένας άντρας που είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για εμπρησμό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, που επικαλείται πηγές της πυροσβεστικής, το άτομο που έβαλε την πυρκαγιά, κινήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, στον περιφερειακό δρόμο που συνδέει το χωριό Μακρυμάλλη με την περιοχή Σταυρός, μέσα σε λίγα λεπτά προκάλεσε τρεις εμπρησμούς σε διαφορετικά σημεία, με την φωτιά να εξαπλώνεται γρήγορα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Από την έρευνα που έγινε στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιος μηχανισμός και οι αρχές θεωρούν ότι η φωτιά προκλήθηκε με φλόγα από κάποιον αναπτήρα ή κάποιο σπίρτο.

Κάτοικος της περιοχής αναφέρει, «καιγόταν όλο το βουνό πίσω από το μοναστήρι, σίγουρα υπήρχε εμπρησμός γιατί η φωτιά ξεκίνησε 3:30 ώρα το βράδυ, δεν μπαίνει φωτιά μόνη της».

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη με τις φλόγες με το κύριο μέτωπο να εντοπίζεται στη χαράδρα στο τοπωνύμιο Καμπιά, όπου επιχειρούν κυρίως με εναέρια μέσα καθώς η περιοχή είναι πολύ δύσβατη.

Πηγή: reader.gr