Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο Δημαρχείου Αλίμου

Gazzetta team
Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο Δημαρχείου Αλίμου
Καταδρομική επίθεση στο Δημαρχείο Αλίμου, πραγματοποίησαν περίπου 15 μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/12), με αφορμή το θάνατο οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα μέλη που έκαναν την καταδρομική επίθεση έσπασαν τζαμαρίες του κτηρίου, έβαψαν τοίχους και πέταξαν τρικάκια.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει ότι «οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους και πως το προσωπικό είναι μόνιμα ελλιπές».

«Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Αλιμος να αποτελεί εξαίρεση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της αναρχικής ομάδας.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες κι αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά από κινητοποίηση προχώρησε σε προσαγωγή δύο ατόμων που εξετάζεται η συμμετοχή τους στην επίθεση.

Πηγή: reader.gr