Οι εισαγγελείς απαντάνε στις απειλές που δέχονται

Gazzetta team
Οι εισαγγελείς απαντάνε στις απειλές που δέχονται
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αντιδρά στην εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελέων

«Η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό» αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης».

Αναλυτικότερα, με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Οι ενέργειες αυτές, υπογραμμίζει η Ένωση, «αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών».

Επίσης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι «οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της χώρας».

Τέλος, η Ένωση επαναλαμβάνει ότι «οι εισαγγελείς και οι δικαστές ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».