Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός

Gazzetta team
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός
Την αποφυλάκισή του με όρους ζητά ο πολυισοβίτης Σάββας Ξηρός καταδικασμένος πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Την αποφυλάκισή του με όρους ζητά ο Σάββας Ξηρός, που έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν.

Ο βαρυποινίτης ζητά από το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών που κρατείται την «υφ' όρων απόλυσή του» επικαλούμενος λόγους υγείας με βάση το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου, που δίνει δυνατότητα σε περιπτώσεις ισοβιτών κρατουμένων με ποσοστό αναπηρίας 80% και εφόσον έχουν εκτίσει δέκα έτη, σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας, να εκτίουν το «υπόλοιπο της ποινής τους στην κατοικία τους». Η διάταξη προβλέπει επίσης ότι «δύναται να επιβληθεί ηλεκτρονική επιτήρηση».

Η αίτηση του Σάββα Ξηρού είναι η πρώτη που υποβάλει επικαλούμενος τη συγκεκριμένη διάταξη, καθώς οι προηγούμενες που είχε καταθέσει και απορρίφθηκαν, βασίζονταν σε «ανήκεστο βλάβη», καθώς ο ίδιος δήλωνε πως για λόγους πεποιθήσεων δεν επιθυμούσε την ηλεκτρονική επιτήρηση.

Ο Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας από το 2002 όταν εξερράγη στα χέρια του εκρηκτικός μηχανισμός στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την εξάρθρωση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, 'Αννυ Παπαρούσου, ο Σάββας Ξηρός έχει 98% αναπηρία, η οποία «ισχύει εφ' όρου ζωής» και προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ. Κατά τη συνήγορο, με βάση αυτά τα δεδομένα «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκισή του».